Preixana millora els serveis a l'entorn de l’ermita de la Mare de Déu de Montalbà

Es tracta d’un edifici de planta baixa de 50 metres quadrats estructurada en zona d’accés-vestíbul que actua alhora com a tallavents i sectoritza el bany respecte de la sala principal, s'ha completat plantant arbres i col·locant taules i bancs de pedra
Edifici de serveis en el parc de la Mare de Déu de Montalbà Preixana ©Diputació 1
photo_camera Edifici de serveis en el parc de la Mare de Déu de Montalbà Preixana ©Diputació

L'Ajuntament de Preixana ha finalitzat la construcció de l'edifici de serveis que s'ha dut a terme en el parc de l’ermita de la Mare de Déu de Montalbà. Es tracta d'un projecte que tenia un pressupost de 47.413 euros que s'han finançat a través dels fons FEDER que gestiona la Diputació de Lleida.

Edifici de serveis en el parc de la Mare de Déu de Montalbà Preixana ©Diputació
Edifici de serveis en el parc de la Mare de Déu de Montalbà Preixana ©Diputació

Es tracta d’un edifici de planta baixa de 50 metres quadrats estructurada en zona d’accés-vestíbul que actua alhora com a tallavents i sectoritza el bany respecte de la sala principal. Al voltant de l’ermita de la mare de Déu de Montalbà, situada dalt d’un turó, s’ha bastit un nou parc, plantat d’una magnífica pineda i equipat amb taules i bancs de pedra.

També hi ha una pista per realitzar-hi activitats culturals i esportives, fogons, fonts i un ampli aparcament

L’any 1962 es va constituir el Patronat de la Nostra Senyora de Montalbà, que s’encarrega de l’embelliment i el manteniment de l’ermita i el parc de l’entorn. Des del 1971, cada Dilluns de Pasqua s’hi celebra un aplec sardanista i, els pobles de la vora i d’arreu de les contrades catalanes s’hi apleguen per menjar-hi la tradicional Mona de Pasqua.