Preixana homenatja a les persones que han fet possible els 10 anys de la Fira De Prop

L'edició ha estat tot un èxit amb una trentena d'expositors, nombroses activitats i una gran afluència de públic
 
Inauguració de la 10a Fira de Prop de Preixana. © Fira de Prop
photo_camera Inauguració de la 10a Fira de Prop de Preixana. © Fira de Prop

Preixana va cloure de forma emotiva la desena Fira De Prop, amb un acte de reconeixement i agraïment a totes les persones voluntàries, empreses, productors o treballadors municipals que han contribuït que el certamen complís una dècada, amb un record especial per a Leila Bernat, una de les voluntàries, que va morir a l’estiu, víctima d’un càncer. Durant l'acte més d’una desena de persones van rebre un obsequi de record.

Fira de Prop del municipi urgellenc, Preixana 2023. © Asmaa R. Bellahbib
Fira de Prop del municipi urgellenc, Preixana 2023. © Asmaa R. Bellahbib

L’alcalde de Preixana, Jaume Pané, ha fet una valoració “molt emocionant” d’aquests 10 anys de la Fira De Prop perquè “malgrat ser un número simbòlic, representa l’esforç del nostre municipi per fer d’altaveu del producte de proximitat per tot el territori mitjançant aquest certamen i de posar Preixana al mapa dels productes alimentaris de proximitat”. L’acte de clausura va comptar amb la presència del president del consell comarcal de l’Urgell, José Luis Marín, que va defensar la importància de certàmens com la a Fira De Prop, que “posa en relleu el producte local i dona valor afegit al territori”.

Amb referència a la desena edició de la Fira De Prop l’alcalde de Preixana ha fet una valoració “positiva” i ha puntualitzat “l’alta afluència de públic dissabte a la tarda en les diferents activitats”. Pané ha destacat que en aquest desè aniversari el mercat de productors, el qual va comptar amb una trentena d'expositors, i les demostracions culinàries, que són l’essència del certamen, s’han complementat amb un ric programa d’activitats culturals i diverses actuacions musicals, com el concert d’Ondara Gospel, que va omplir de públic l’església de Santa Maria.

La inauguració del certamen es va dur a terme dissabte 16 de desembre de la mà de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, la qual va destacar que aquesta és “una mostra consolidada i necessària per visibilitzar el sector primari i la riquesa dels nostres pobles i productes locals”. De la jornada de diumenge 17 de desembre cal destacar la bona acollida de la quarta edició de la carrera Entre Cabanes, que va reunir uns 370 atletes.