Preparen l’inventari de la futura Casa Museu Manuel de Pedrolo de Tàrrega

L’inventari es realitzarà amb l’assessorament d’Adelais de Pedrolo, filla de l’autor, que permetrà explicar la història de cada objecte, després que el 2021 es formalitzés l'acord de cessió de l'immoble a l'Ajuntament de Tàrrega
Escriptori de Manuel de Pedrolo a la seva casa familiar de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Escriptori de Manuel de Pedrolo a la seva casa familiar de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega

Els treballs per fer realitat la Casa Museu dedicada a Manuel de Pedrolo a Tàrrega continuen en marxa. El següent pas que es durà a terme serà l’inventari de mobiliari, roba i objectes personals de l’autor per tal de ser exposats a la Casa Museu, situada al carrer Major i que explicarà els orígens de l’escriptor i el llinatge dels Pedrolo.

L'any 2021 es va efectuar la donació de la casa de Pedrolo a Tàrrega ©LaiaPedrós
L'any 2021 es va efectuar la donació de la casa de Pedrolo a Tàrrega ©LaiaPedrós

L’inventari es realitzarà amb l’assessorament d’Adelais de Pedrolo, filla de l’autor, que permetrà explicar la història de cada objecte. Aquesta col·laboració s’emmarca dins de l’acord formalitzat el 2021 que inclou la donació de l’edifici, que també comptarà amb un centre d’estudi sobre l’autor.

Per tal d’elaborar aquest inventari, la Junta de Govern Local ha aprovat les bases d’una borsa de treball de tècnics de museu a partir de la qual se seleccionarà a través d’un concurs-oposició la persona encarregada de la gestió. En la mateixa línia, una tècnica de biblioteca documentarà els més de 10.000 llibres que hi ha al domicili pedrolià, a més d’alguns volums que Pedrolo tenia al seu domicili a Barcelona.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, afirma que l’inventari suposarà “un pas previ significatiu per fixar el contingut museístic que oferirà l’equipament”

La casa la formaran els immobles dels números 5 i 7 del carrer Major, a les quals s’afegirà en un futur la finca ubicada al número 9, coneguda com Cal Calçada i que el consistori preveu adquirir aquest 2024.

La voluntat del consistori també és incloure la Casa museu a la xarxa d’equipaments culturals del municipi i de la Ruta Pedrolo, l’itinerari que permet descobrir els vincles de l’escriptor amb la ciutat.

Actualment, el llegat bibliogràfic “Biblioteca Antiga del Fons Patrimonial Pedrolo” i “Arxiu patrimonial del llinatge Pedrolo (1056-1941)”, del qual existeix catàleg, mobles exposats a les Sales Nobles del Museu i una col·lecció de vestits el custodien el Museu Tàrrega Urgell com l’Arxiu Comarcal de l’Urgell.