La Cambra de Comerç de Lleida va organitzar un dinar col·loqui amb el president del Sabadell, Josep Oliu

Espanya està creixent més que la zona euro i, malgrat la debilitat d’alguns indicadors recents que apunten a certa desacceleració, l’economia compta amb factors de suport, com ara la bona marxa del mercat laboral, l’ajut dels fons Next Generation i la bona situació financera de famílies i empreses
Trobada empresarial Cambra Tàrrega amb Josep Oliu ©JosepAPérez
photo_camera Trobada empresarial Cambra Tàrrega amb Josep Oliu ©JosepAPérez

La Cambra de Comerç de Tàrrega va reunir aquest dimarts al Castell del Remei un centenar d’empresaris de l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià, en un dinar que va protagonitzar el president del Banc de Sabadell, Josep Oliu a qui van acompanyar el recentment nomenat president de la Cambra targarina Jordi Seguí, i el seu antecessor, Carles Giribet.

La directiva de la Cambra es va reunir prèviament amb Josep Oliu i li van explicar detalls sobre els principals agents econòmics de la demarcació i les dificultats de l’empresa i el comerç, tot seguit va signar en el llibre d’honor de l’entitat.

Els parlaments del dinar els va obrir Jordi Seguí, que va prendre càrrec de l’entitat el passat dimecres i va ser Carles Giribet qui va fer una breu presentació del ponent.

Trobada empresarial Cambra Tàrrega amb Josep Oliu ©JosepAPérez
Trobada empresarial Cambra Tàrrega amb Josep Oliu ©JosepAPérez

El president del Banc de Sabadell, Josep Oliu va expressar la seva “satisfacció per l’oportunitat de visitar la província de Lleida, on Banc Sabadell té forts vincles amb el teixit empresarial del territori”. Banc Sabadell compta amb una quota de mercat del 46% a pimes i negocis. Té una quota del 82% a grans empreses i són el banc de 309 empreses amb facturació >10 M€ (de les 373 que hi ha a Lleida).

Som conscients de la importància del sector agrari a la província, i és per això que disposem de 2 directors de Grans Empreses especialitzats en clients d’aquest sector

“Hem signat 42 convenis de col·laboració amb diferents institucions del territori (col·legis professionals, cambres de comerç, etc.)”, afegí i “som mecenes, des de fa molts anys, de la Fira al carrer de Tàrrega. A més, hem refermat l’aposta per Lleida i en l’últim any s’ha renovat l’equip directiu amb tres persones joves”.

Economia universal

Trobada empresarial Cambra Tàrrega amb Josep Oliu ©JosepAPérez
Trobada empresarial Cambra Tàrrega amb Josep Oliu ©JosepAPérez

Pel que fa a l'economia global Oliu va afirmar que “en l'àmbit global hi ha una gran incertesa a la qual ja ens hem acostumat i el creixement global dona senyals de fragilitat a causa de l’enduri-ment de la política monetària i la inflació”. Va destacar que els Estats Units mantenen la seva fortalesa econòmica mentre que les expectatives amb la Xina estan per sota del que s’espera-va. 

En qualsevol cas, diverses intervencions per part de membres dels bancs centrals suggereixen que podríem estar acostant-nos al final de la pujada de tipus oficials. Tanmateix, els mercats descompten que podríem veure algunes baixades de tipus oficials en algun moment de l’any que ve

Dins d’aquest panorama, l’economia espanyola destaca positivament. De fet, Espanya està creixent més que la zona euro i, malgrat la debilitat d’alguns indicadors recents que apunten a certa desacceleració, l’economia compta amb factors de suport, com ara la bona marxa del mercat laboral, l’ajut dels fons Next Generation i la bona situació financera de famílies i empreses.