Quatre persones del Grup Alba són a Islàndia per conèixer un projecte de fusteria d'una entitat social

Usuaris d'Alba a Islàndia.
photo_camera Usuaris d'Alba a Islàndia.

Grup Alba

Quatre persones del Grup Alba implicades en el taller de fusteria creativa que fa poc ha engegat l’entitat a Tàrrega estan aquests dies a Islàndia per visitar i conèixer de prop l’experiència d’un projecte similar que porten a terme persones amb discapacitat de l’entitat islandesa Asgardur.

Aquest intercanvi d’experiències forma part del programa europeu CREA, d’Erasmus+ K2 en el que hi participen tres entitats europees: el Grup Alba de Catalunya, Handverkstæðið Ásgarður d’Islàndia i Jaunuoliu Dienos Centras de Lituània. Totes elles tenen en comú una llarga expertesa en desenvolupar projectes creatius i artístics amb persones amb discapacitat. En el cas de l’entitat targarina són experts en pintura i ara s’inicien en la fusteria; l’entitat islandesa són experts en treballar amb la fusta i l’entitat lituana realitzen projectes de ceràmica.

Aquest programa  europeu estableix que cada any una de les entitats enviï una delegació formada por dos joves amb discapacitat i dos educadors a les altres entitats per intercanviar coneixements sobre les activitats artístiques que es porten a terme i posteriorment tornar a cada un dels països per aplicar la metodologia apresa i les bones pràctiques.

L’experiència s’inicia amb aquesta primavera visita a Islàndia i es realitzaran diferents trobades fins al setembre del 2020 que finalitza el programa amb la presentació d’una guia i catàleg de productes i articles amb valor social a través de la teràpia creativa.