El relleu en la cultura popular targarina, garantit amb l'Eixideta

El seguici festiu petits omple els carrers en la segona jornada de la Festa Major
IMG_8703
photo_camera El Ball de l'Àliga Petita durant l'Eixideta ©JordiBonilla

Els més petits de Tàrrega han estat els protagonistes un any més de l'Eixideta, l'esclat de la cultura popular infantil de la Festa Major de la capital de l'Urgell que se celebra des del 2014. La trobada ha arrencat amb l'encesa de la tronada a la plaça de Sant Antoni i ha recorregut els carrers del nucli antic fins a la plaça Major, on hi ha hagut els balls de lluïment i el ball de l'Eixida.

A l'Eixideta hi han participat l’Àliga Petita, els Targalets, la Targafera, els Nans, els Gegants Tararots, els gegantons la Sípia i l’Escamarlà, les Arquets infantils, la Coral Infantil Mestre Güell, els Petits Diables de BAT, els Bastoners Petits de l’Esbart Albada i els Gegantons de les escoles. A aquests s'han sumat els Diables Targalots, nascuts aquest 2024 i que s'estrenaven en la festa.

Tots ells han estat encapçalats pel pregoner amb els seus Macers obrint la cercavila i la participació del Cacauero i la Rubinada.

La Festa Major de Tàrrega s'allargarà fins al 14 de maig amb música, cultura popular i gastronomia.

El toc musical de l'Eixideta l'ha posat l’orquestra de corda de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, els grallers Els Baladrers i els Grallers de la Barra.