La Sala Marsà de Tàrrega acull l'exposició multidisciplinària d'Alba Torres

'(I)gnota pell', que romandrà oberta al públic fins al 5 de novembre, recull el treball fet per l'artista targarina al llarg dels darrers set anys entorn el procés de dol
L'artista Alba Torres amb l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. © Ajuntament de Tàrrega
photo_camera L'artista Alba Torres amb l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. © Ajuntament de Tàrrega

El passat divendres 13 d'octubre la Sala Marsà de Tàrrega va inaugurar una exposició de caràcter intimista que aplega l'obra multidisciplinària de l’artista Alba Torres, nascuda a la ciutat l’any 1981. Titulada ‘(I)gnota pell’, la mostra és fruit del treball elaborat per aquesta ‘art-terapeuta’ (com es defineix ella mateixa) al llarg dels darrers set anys, durant els quals ha explorat la vivència del dol.

Aquesta recerca ha dut Torres a explorar als antípodes de la cultura occidental. El seu itinerari la va conduir cap a les cultures animistes del sud de Burkina Faso (Àfrica). El resultat és una videoinstal·lació combinada amb il·lustracions “que posa el focus en els rituals de dol i l’impacte en cada individu i la societat en general”, segons ha explicat l’autora. El treball es completa amb la presència del Bogolan, tècnica tèxtil pròpia de la cultura ancestral africana.

L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, que va destacar “la visió personal d’Alba Torres vers un tema tan universal com és el dol, tracta des de diferents perspectives i força originalitat”.

Part del material de l'exposició ja va donar peu el passat juliol a la 'performance' que va presentar Alba Torres al Pou del Gel de Tàrrega. ‘(I)gnota pell’ romandrà oberta al públic fins al pròxim 5 de novembre amb el suport de la Regidoria de Cultura.

Sobre Alba Torres

Alba Torres Robinat (Tàrrega, 1981) es dedica a la creació artística al servei del coneixement de la condició humana. El seu art és la base del seu treball professional com a art-terapeuta. Es dedica professionalment a aquesta tasca en diversos serveis d’atenció a la salut mental que depenen del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida. Alhora, té experiència en el camp educatiu amb infants, ja que imparteix tallers d'art-teràpia a les escoles tant per a alumnes com per al professorat.