La Sala Marsà de Tàrrega acull una exposició de màscares creades per alumnes de l’Escola d’Art Ondara

La mostra, oberta fins a l'1 d'octubre, compta amb el suport de la Regidoria de Cultura i FiraTàrrega
Acte inaugural de la mostra (1)
photo_camera Acte inaugural de la mostra. © Ajuntament de Tàrrega

La Sala Marsà de Tàrrega va inaugurar dimecres, 6 de setembre, la primera exposició de la nova temporada 2023-2024. Es tracta de ‘Liminal · Entre màscares’, que aplega treballs dels alumnes d’Escultura Aplicada a l’Espectacle de l’Escola d’Art Ondara de la capital de l’Urgell. Els joves creadors mostren al públic una sèrie de màscares realitzades al llarg dels dos darrers cursos en el marc de projectes guanyadors del programa Talent Creatiu i Empresa del Departament d’Educació de Catalunya.

IMG_2456
Una de les màscares en què s'han inspirat els alumnes de
l'Escola d'Art Ondara a l'hora de fer les seves pròpies obres.
© Asmaa R. Bellahbib

D’una banda, i prenent com a referència la col·lecció de màscares que ha aplegat Nacho Rovira arreu del món i que ha titulat ‘Alas y viento’, l’alumnat ha dut a terme un procés de reinterpretació creant una altra col·lecció, nova i inèdita, de màscares conegudes en la pedagogia actoral com a ‘larvàries’. Al mateix temps, s’exhibeix una altra sèrie de màscares fetes l’any passat amb el nom de ‘mascarons’. En total, hi ha participat una desena d’alumnes.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va encapçalar l’acte inaugural lloant la qualitat de les obres presentades. “Es tracta d’una proposta que enllaça directament amb les arts escèniques i que ha suposat una tasca transversal en xaxa en què també s’ha implicat FiraTàrrega”, va afirmar l’alcaldessa.

Per la seva part, Alba Cuñé, coordinadora del departament de volum de l’Escola Ondara, va destacar que “aquesta experiència ha estat molt enriquidora per als alumnes, ja que han hagut de treballar el modelatge combinant diferents assignatures”.

L’acte inaugural es va celebrar 24 hores abans de la inauguració de FiraTàrrega 2023. També hi van participar, entre altres, el col·leccionista Nacho Rovira i la directora executiva de FiraTàrrega, Natàlia Lloreta. Precisament, el certamen d’arts escèniques i la Regidoria de Cultura donen suport a aquesta exposició, que romandrà oberta fins al pròxim 1 d’octubre.