Sara Espígul i Eduard Buch protagonitzen el dissabte 5 de novembre al Teatre Ateneu de Tàrrega la comèdia ‘Monopoli’

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega continua aquest dissabte 5 de novembre (20:30 h) amb la representació de la comèdia dramàtica ‘Monopoli’, una denúncia ferotge contra el capitalisme immobiliari i les dificultats per accedir a un habitatge digne en la societat actual. El text, obra de l’escriptora Mar Monegal, es va endur el guardó del 10è Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta 2020. Ara arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega sota la producció d’Eòlia i+D i protagonitzada per Sara Espígul i Eduard Buch, coneguts intèrprets de l’escena catalana del moment. El duet dona vida a una parella que, si bé ha assolit un cert equilibri a la vida, veu com les seves expectatives són molt lluny de les que tenien vint anys enrere quan eren universitaris. La incertesa de la situació s’agreuja quan reben una carta certificada on els notifiquen que se’ls ha acabat el contracte de lloguer.

‘Monopoli’ es presenta al públic embolcallada en to de comèdia, però la peça esdevé finalment una crua sàtira que posa al descobert la fragilitat del model de vida capitalista amb les precarietats que comporta en els àmbits laborals i de l’habitatge. Des de dalt l’escenari es plantegen dilemes morals sobre el valor de l’individu, els límits de la llibertat i com el capitalisme modifica les relacions humanes. Una interpel·lació demolidora que també interroga sobre les diferències generacionals i de com ha empitjorat tot plegat per al jovent que vol obrir-se camí a la vida.

El preu de l'entrada és de 15 euros, cal recordar que estan a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu i al web www.culturatarrega.cat.