La Soll de Tàrrega organitza dues xerrades de geopolítica sobre Palestina i els 30 anys de zapatisme

La xerrada sobre Palestina tindrà lloc el 15 de juny i la dels 30 anys de zapatisme el 17 del mateix mes a la plaça de les Nacions sense estat de Tàrrega
 
Xerrada Zapatisme 17-J
photo_camera Cartell de la xerrada sobre el Zapatisme a Mèxic programada per la Soll de Tàrrega aquest 17 de juny. © La Soll

La secció de Pensament Crític de La Soll de Tàrrega ha programat dues xerrades per tractar temes de geopolítica els pròxims dijous 15 i dissabte 17 de juny amb l'objectiu de conèixer quins conflictes es viuen en altres regions del planeta com són Palestina i el moviment zapatista a Mèxic. Les xerrades són obertes al públic en general i pretenen generar consciència sobre que està passant a la resta del món i van amb la línia de les organitzades en els darrers mesos sobre temes com el conflicte Rússia-Ucraïna o el pes de l'OTAN.

Xerrada Palestina 15-J
Cartell de la xerrada sobre Palestina programada
per la Soll de Tàrrega aquest 15 de juny. © La Soll

Palestina
La primera xerrada durà per títol “Arrelem Palestina a Catalunya” i se celebrarà el 15 de juny a les 19 h a càrrec d'Ibrahim Beisani, metge palestí i cofundador, expresident i membre de l'Associació Comunitat Palestina a Catalunya. La sessió pretén explicar la situació d'ocupació colonial israeliana i de la vulneració dels drets humans al territori.

Zapatisme
El 17 de juny, La Soll i l'Associació Llumull Accions Audiovisuals organitzen una jornada al voltant dels 30 anys del zapatisme a Mèxic a partir de les 12 h del migdia a la plaça de les Nacions sense estat de Tàrrega. En un primer moment, s'inaugurarà una exposició efímera de fotografies sobre el zapatisme realitzada per Pere Carbonell. A continuació, Siscu Parés, especialista en la matèria, oferirà una xerrada per explicar la situació actual de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN), que aviat complirà 30 anys de la seva activació a la selva Lacandona a l'estat de Chiapas (Mèxic). La sessió anirà acompanyada d'un tast de vermuts de proximitat.