Tàrrega aposta per reactivar locals comercials buits amb nous negocis

Entre les mesures que es proposen hi ha una línia d'ajuts per als nous comerços que puguin obrir en aquests locals, una campanya comunicativa o tallers d'aparadorisme
Pantalla informativa en un local buit del carrer del Carme ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Pantalla informativa en un local buit del carrer del Carme ©AjuntamentdeTàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega preveu aprovar en el ple municipal d'aquest dijous un nou pla destinat a revitalitzar els locals comercials buits del municipi. Aquest projecte, liderat per l’àrea de Promoció Econòmica, sorgeix amb l’objectiu de donar un nou impuls al teixit comercial local i reactivar l’economia del centre urbà.

La iniciativa contempla un total de 17 accions planificades per als anys 2024 i 2025 amb l'objectiu de millora la imatge dels espais comercial i fomentar la seva reactivació econòmica. Una de les mesures serà la creació d’una línia d’ajuts per a nous comerços que obrin locals.

A inicis de març també es posarà en marxa la campanya Posem llum als aparadors, que busca involucrar els propietaris de locals buits en accions de dinamització. Aquests podran cedir gratuïtament els seus espais al consistori que es farà càrrec de la despesa de llum dels aparadors.

A més, l’Ajuntament oferirà sessions personalitzades d’aparadorisme per als comerços locals a càrrec de l'especialista Paloma Guerra. Hi podran participar una dotzena d'establiments al llarg del mes d'abril.

També s’ha instal·lat una pantalla informativa en un local en desús al carrer del Carme com a punt d’informació

Tot i que l’administració local no té competències sobre els espais privats, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha destacat que "es considera important la dinamització d’aquests espais per tal de donar més vida al centre".

Aquestes accions reben el suport econòmic del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya.