Tàrrega aprova les bases per a les ajudes directes a negocis afectats per la Covid

Text: Laia Pedrós i Redacció / Foto: Laia Pedrós

El ple de l'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dijous per unanimitat les bases per a les ajudes directes destinades a negocis de la ciutat afectats per la pandèmia de la Covid als quals destinarà 300.000 euros del romanent de tresoreria. També ha donat llum verda a la modificació del pressupost per incorporar aquesta partida així com una altra de 50.000 euros destinarà a campanyes de publicitat de Promoció Econòmica.

Com ja es va informar, els ajuts es divideixen en dos grups. El primer va destinat als negocis més afectats que van registrar pèrdues en la facturació d’entre el 50% i el 100% entre el 2019 i el 2020. En aquests casos, les ajudes seran d’uns 1.300 euros. L’altra línia és per als negocis que van patir pèrdues en la facturació d’entre el 25% i el 49% i les ajudes seran d’uns 1.000 euros.

En l’apartat de finances també s'ha acordat l’assignació de 1.500 euros al grup GEMA per dinamitzar l’espai ecològic del Pla de Lluçà i de 1.000 euros a l’Associació Limonium per impulsar el seu projecte d’aula – natura a la Figuerosa.

Altres propostes que han prosperat per unanimitat han estat dues modificacions de les ordenances fiscals en relació a bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). El nou redactat estableix ara una qualificació dels sistemes d’autoconsum d’eficiència energètica segons l’estalvi d'emissions contaminants de diòxid de carboni.

En l'apartat de prec i preguntes, l'equip de govern ha informat les obres de la piscina coberta acabaran a finals d'aquest mes de juny i que la previsió és que l'equipament reobri al setembre. Així mateix, ha explicat que finalment sembla que les piscines d'estiu podran oferir servei de bar. També ha fet referència al conveni de cessió d'ús del pavelló del Club Natació que està previst que es firmi properament després de quadrar horaris.