Tàrrega celebrarà la Firacóc els dies 13 i 14 de maig que aplegarà una vintena d’expositors

Com a novetat, enguany tindrà lloc un tast de vins dissabte al vespre a càrrec de Marc Boldú del celler Boldú Viticultors de Verdú

IMG_8459
photo_camera Presentació de Firacóc 2023 amb l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert; i la tècnica de Promoció Econòmica, Montse Garrido. © Asmaa R: Bellahbib

Tàrrega es prepara per celebrar el dissabte 13 i el diumenge 14 de maig la Firacóc 2023 – 35è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, l'esdeveniment és una plataforma gastronòmica que aposta, en el marc de la Festa Major, per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, un gran aparador de la coca de recapte si bé també dona cabuda a altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les varietats tradicionals del cóc urgellenc fets amb escalivada, llonganissa o arengada a més d'elaboracions singulars que incorporen nous ingredients.

La convocatòria aplegarà una vintena d'expositors a l'Espai MerCAT, a la plaça de les Nacions sense Estat. A més de Tàrrega, procediran de localitats com Lleida, Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, la Fuliola, Verdú, Anglesola, Mollerussa, Torregrossa, Perafita, Calders, Bigues i Riells, Manresa i fins i tot de l'illa de Menorca. Els horaris d'obertura són el dissabte 13 de 6 de la tarda a 2/4 d'11 de la nit; i el diumenge 14 de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit. El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, inaugurarà oficialment la Firacóc el dissabte 13 a les 6 de la tarda.

Durant la presentació de l'esdeveniment, l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va destacar el protagonisme que el coc adquireix com a producte estrella en dates tan assenyalades per Tàrrega. “La Firacóc forma part intrínseca de la nostra Festa Major i aconsegueix aplegar una àmplia representació de forners del territori”, va manifestar. Per la seva part, Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica, va apuntar que “el sector de la fleca espera cada any aquesta convocatòria per acostar les seves receptes a la gent i que, per tant, és un punt important d'exposició comercial”.

La Firacóc 2023 compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, certificant així el caràcter referent dins el sector de la fleca artesana. D'altra banda, i com a activitats paral·leles, s'impartiran els tallers de fleca per a infants, de caràcter gratuït (places limitades). Enguany, com a novetat, tindrà lloc un tast de vins dissabte al vespre a càrrec de Marc Boldú del celler Boldú Viticultors de Verdú. És necessària inscripció prèvia a l'estand de Boldú Viticultors. Preu: 4 euros / persona.