Tàrrega celebra un lluït concert de Santa Cecília en favor de l’Associació Catalunya Contra el Càncer de la ciutat

Cantaires i músics de la ciutat s'apleguen al Teatre Ateneu per honorar la patrona de la música
Actuació del grup Ondara Gospel al Concert de Santa Cecília 2023 de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Actuació del grup Ondara Gospel al Concert de Santa Cecília 2023 de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega

Agrupacions musicals de Tàrrega es van aplegar, un any més, al Teatre Ateneu per honorar Santa Cecília. A més d'un tribut a la patrona de la música, el concert té un marcat caire benèfic. La recaptació assolida ahir diumenge, un total de 1.035 euros, s'ha destinat a l'Associació Catalunya Contra el Càncer de Tàrrega, que destinarà el 40% dels diners recaptats a finançar la investigació contra aquesta malaltia mentre que la resta s'invertirà en el finançament de les activitats que impulsa l'entitat per tal de millorar el dia a dia de les persones que pateixen un càncer.

El president de l'associació, Pere Grau, va agrair les aportacions rebudes i v recordar que l'entitat està al servei de totes les persones de la ciutat que viuen el càncer de prop. Per la seva banda, l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va expressar “l'honor que suposa tenir el teatre ple de gom a gom per gaudir de la música i alhora col·laborar en la investigació contra el càncer”. El regidor de Cultura, Miquel Nadal, que va ser l'encarregat de fer el lliurament del taló amb la recaptació, va destacar “la riquesa de la nostra ciutat en cultura i arts en viu”.

Actuació del grup de percussió de l'Escola Municipal de Música de Tàrrega al Concert de Santa Cecília 2023. © Ajuntament de Tàrrega
Actuació del grup de percussió de l'Escola Municipal de Música de Tàrrega al Concert de Santa Cecília 2023. © Ajuntament de Tàrrega

El programa es va obrir amb l'actuació de la Coral Infantil Mestre Güell, que enguany celebra el seu 60è aniversari. Han continuat l'Orfeó Nova Tàrrega, grup polifònic degà a la capital de l'Urgell; el grup Ondara Gospel, que aplega cantaires de diverses poblacions de les comarques de Lleida; i la Coral Ramon Carnicer, que ja suma més d'un quart de segle de fèrtil trajectòria musical. Tot seguit, el Cor Galindaina de música tradicional va prendre el relleu; i el grup de percussió de l'Escola Municipal de Música de Tàrrega, que va aplegar vuit instrumentistes dalt l'escenari. La Follia, la xaranga de moda a la comarca de l'Urgell, va ser l'encarregada de posar punt final a l'àmplia panoràmica d'estils i registres que va oferir al públic aquesta cita organitzada per la Regidoria de Cultura.

La capital de l'Urgell va arrodonir la jornada d'ahir, diumenge 19 de novembre, amb una nova proposta del 25è Festival de Música de Tardor – Orgues de Ponent i del Pirineu, organitzat pels Amics de l'Orgue de les Comarques de Lleida. El concert, que es va dur a terme a les 18 h a l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba, va anar a càrrec de la Coral Cantiga dirigida per Montserrat Meneses i amb Álvaro Carnicero a l'orgue.