Tàrrega celebra una nit màgica plena d’il·lusió amb l'arribada dels Reis Mags d'Orient

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega ha viscut avui dijous una altra nit màgica amb l’arribada a la ciutat dels Reis Mags d’Orient. La capital de l’Urgell s’ha engalanat per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar celebrant una lluïda Cavalcada de caràcter multitudinari. Il·lusió, festa i tradició han caracteritzat la desfilada, que enguany ha presentat importants novetats. A banda de recuperar el format prepandèmia de costum, el seguici ha estrenat una carrossa de guarniment reproduint un vaixell pirata i ha renovat el vestuari dels Reis i el Patge Kassam. El recorregut ha partit enguany des del carrer d’Amics del País, al nord del nucli urbà, i ha continuat cap al carrer de Sant Pelegrí, la plaça del Carme, el carrer de Joan Maragall, el carrer Migdia i l’Espai Fassina. En aquest cèntric indret s’ha plantat l’espectacular haima on la qual l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha lliurat a Ses Majestats la clau de la ciutat, forjada amb les claus que els infants han lliurat als Patges Reials junt amb les seves cartes.

En els seus discursos, els Reis han expressat missatges de pau i han condemnat el dolor que provoquen les guerres. També han animat els infants a construir un món millor mitjançant el respecte vers el medi ambient. Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha desitjat que “en el nostre dia a dia no ens falti mai la il·lusió que vivim ara, en una nit tan màgica com aquesta”. L’acte s’ha tancat amb focs d’artifici i una llarga ovació del públic, que ha plantat cara al fred per dispensar una benvinguda com cal a Ses Majestats.

Prop de gairebé 300 persones han fet possible que la Cavalcada de Reis de Tàrrega esdevingui un gran èxit. La Comissió de BAT ha organitzat l’esdeveniment una vegada més sumant els suports de l’Ajuntament, entitats i establiments. Una desena de carrosses, dos centenars de patges, cavalls i furgonetes plenes de regals han integrat la comitiva. En el decurs de l’itinerari s’han repartit una tona de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. També hi han participat les bandes musicals Xaranga Aigua amb Gas (des d’Amposta), la Follia Band, batBATuka i l’Orquestra Mediterrània. També han desfilat Lo Tossino i la Verreta, exponents de cultura popular que han recollit els xumets dels infants; l’Agrupació de Vehicles Clàssics i Antics de Tàrrega; muntures del Club Escola Hípica; i vehicles dels Bombers, Policia Local, Mossos i Brigada Municipal.

Pel que fa a la nova carrossa inspirada en un vaixell pirata caribeny, es tracta de la reproducció a escala d’una nau del segle XVIII construïda a base de fusta, cordes, veles i teixits decoratius a càrrec de Josep Samper, president del Club Modelisme Tàrrega, i tramoistes de BAT. D’altra banda, els nous vestits de Ses Majestats i el Patge Kassam han comptat amb la col·laboració de Perruqueria Fabio, que vesteix i pentina els Reis des de fa 45 anys. Fabio Sánchez i Teresa Rosinés (membres de BAT) han dissenyat i confeccionat el vestuari apostant per teixits i colors més naturals, eliminant les pells d’animals i les passamaneries de fantasia. També s'han substituït perruques, barbes, bigotis, guants i complements.

L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha agraït en nom del municipi la implicació de les nombroses persones que fan possible la celebració de l’esdeveniment. “La Cavalcada de Reis és un clar exemple de la col·laboració entre entitats, tan pròpia de la nostra ciutat”, ha assenyalat. Després dels discursos, Melcior, Gaspar i Baltasar s’han disposat a fer el lliurament de regals a totes les llars amb moltes ganes de portar felicitat a tots i cadascun dels racons de la ciutat.