Tàrrega commemora el Dia de les Dones Rurals i el Dia de les Dones Escriptores

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega se suma un any més a la commemoració del Dia de les Dones Rurals i el Dia de les Dones Escriptores per tal de reivindicar el paper de les dones en aquests àmbits. Enguany, la Regidoria d’Igualtat, conjuntament amb les associacions de dones del municipi i la Biblioteca Pública - Germanes Güell, ha reunit ambdues commemoracions editant el dossier “Literatura, dones i ruralitat”. Alhora, aquesta publicació acompanyarà la mostra de llibres sobre aquesta temàtica disponibles a la Biblioteca, que tindrà lloc del 15 al 30 d’octubre. El treball recull tant biografies de dones de l’àmbit rural com llibres de teoria ecofeminista. La regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan, ha posat en valor “la suma d’esforços entre institucions i el teixit associatiu femení de la ciutat per fer valdre la tasca molts cops silenciada de les dones en l’entorn rural, així com de les dones literates”.

Paral·lelament, juntament amb Foment Tàrrega, l’agrupació de comerços i serveis de la capital de l’Urgell, la Regidoria d’Igualtat difondrà cartells i postals cedides per l’Institut Català de les Dones que recullen frases de dones escriptores. De la mateixa manera, els cartells també es repartiran als centres educatius de la ciutat acompanyats d’un dossier per presentar les autores a l’alumnat.

Per completar les accions per commemorar el Dia de les Dones Rurals, les associacions de dones de la capital de l’Urgell han organitzat la taula rodona “Dones diverses del món rural” per tal de tractar sobre de les dificultats i oportunitats de les dones que ofereix l’àmbit rural. La taula rodona se celebrarà el dilluns 17 d’octubre a les 8 del vespre a la Biblioteca de Tàrrega i comptarà amb la participació de la infermera i sindicalista Mercè Bacardí; la membre del Grup de Teatre BAT Maria Nadal; la llevadora Montse Piquet; i l’arquitecta tècnica Roser Sala. Moderarà aquesta activitat organitzada per les associacions de dones de Tàrrega, la historiadora Roser Oliva.