Tàrrega concedeix els Premis Culturàlia 2022 al festival Paupaterres, el periodista Josep Castellà, l’Escola Ondara, la Fundació Lo Pardal d’Agramunt i la pel·lícula ‘Alcarràs’

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega lliurarà el dissabte 26 de novembre la 24a edició dels Premis Culturàlia en reconeixement a la tasca de persones i entitats en els àmbits social i cultural. Els guardons, concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura, distingiran el Paupaterres (premi a l’entitat), el Festival Musical d’Estiu de Ponent, que l’any vinent arribarà a la seva 25a edició; el periodista targarí Josep Castellà (premi a la persona), veterà cronista de l’actualitat local i comarcal; l’Escola Ondara (premi a l’artista), amb una dilatada trajectòria en el món de les arts; Lo Pardal – Fundació Guillem Viladot d’Agramunt (premi comarcal), l’objectiu de la qual és donar a conèixer l’obra literària de l’autor; i la pel·lícula ‘Alcarràs’ (premi intercomarcal), guardonada amb l’Os d’Or a la Berlinale i escollida per representar Espanya als Oscars 2023.

La gala de lliurament d’aquestes distincions serà oberta a tothom (20.45 h, al Teatre Ateneu) i inclourà la projecció d'audiovisuals posant en relleu el perfil de les persones i entitats reconegudes. La figura del guardó dels Premis Culturàlia és obra de l'artista targarí de forja Josep Castellana. La vetllada oferirà també l’actuació del grup amb arrels urgellenques Corb Band. El disseny i la construcció de l’escenografia són proposta del targarí Llorenç Corbella. L’acte és obert al públic i gratuït amb reserva prèvia de localitat i assignació de butaca, a través del web www.culturatarrega.cat o, presencialment a la Botiga del Museu (c. Major, 11) a partir del 2 de novembre.

Segons ha argumentat avui en roda de premsa el director dels Premis Culturàlia, Antoni Palou, “en temps d’incertesa i intolerància, premiem trajectòries de persones i entitats que destaquem per l’esforç, la constància i el talent alhora que reivindiquem les comarques de Lleida i la pagesia mitjançant la distinció a la pel·lícula ‘Alcarràs’”. Per la seva banda l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha destacat que enguany els premis “posen en relleu la diversitat de gèneres que inclou la Cultura” alhora que ha recordat la vinculació de tots els premiats amb la ciutat de Tàrrega. A la presentació han assistit també el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; el regidor de Cultura, Carlos Vílchez; i el president del Centre Cultural de Tàrrega, Pep Vall; en representació de les institucions que formen el jurat conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tàrrega (vegeu fotografia).