Tàrrega consolida la rehabilitació de Cal Trepat

L'edifici residencial acollirà espais per a residències creatives de companyies que participin a FiraTàrrega
Edifici comercial del complex Cal Trepat © AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Edifici comercial del complex Cal Trepat ©AjuntamentdeTàrrega

El complex de Cal Trepat de Tàrrega continua el seu condicionament amb una nova fase de treballs que s'ha dut a terme durant les darreres setmanes. Les últimes tasques de rehabilitació, centrades principalment en la restauració de les façanes i la barana de balustres de l’antic edifici comercial i residencial del complex, representen una inversió de 20.318 euros, que s’afegeixen al pressupost anterior de 42.664 euros destinat a tasques de pintura i obres de paleta.

Cal recordar que ja s'havia fet una primera fase de més de 400.000 euros en reformes estructurals

Entre els nous usos de l'edifici destaca la conversió de la planta baixa en un alberg de pelegrins, que ja ha rebut vora un centenar de persones des de la seva inauguració al passat setembre. A més, la part de l’immoble abans dedicada a usos comercials acollirà ara les oficines de FiraTàrrega, actualment ubicades a la plaça de Sant Antoni.

Cal Trepat també està previst que aculli espais per a residències creatives de companyies escèniques amb la restauració de les tres plantes de l'edifici residencial per tal que acullin diferents propostes de FiraTàrrega.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va destacar que Cal Trepat "es consolida com a centre cultural i social gràcies als nous usos", en el que suposa una "revitalització del complex".