Tàrrega destinarà 100.000 euros als pressupostos participatius

El dijous 22 de febrer es durà a terme una primera trobada informativa a les set de la tarda a l'antic escorxador per explicar les directrius del procés participatiu

L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Nadal
photo_camera L'alcaldessa Alba Pijuan i el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Nadal, amb el projecte de pressupostos participatius ©AjuntamentdeTàrrega

Els veïns de Tàrrega podran decidir un any més a quina idea volen destinar 100.000 euros dels pressupostos municipals. El procés de pressupostos participatius arrencarà el dijous 22 de febrer amb una sessió oberta a la ciutadania a partir de les set de la tarda a l'antic escorxador.

Després d'aquest primer contacte, del 26 de febrer al 17 de març es podran presentar les propostes a www.participa.tarrega.cat o presencialment a les bústies instal·lades a l’Ajuntament, la Biblioteca Pública Germanes Güell, el Centre d’Entitats, l’Oficina d'Acció Social i Habitatge, el Casal Cívic i el Complex Piscines Tàrrega. També es farà arribar una butlleta porta a porta on omplir la proposta a fer.

Les propostes han de ser de competència municipal, realitzables, viables econòmicament, legals i que no contradiguin els plans actuals del consistori. Els poden presentar ciutadans de totes les edats i caldrà lliurar tantes butlletes com idees vulguin presentar-se.

Un cop s'hagin validat per part dels serveis municipals, se celebrarà una jornada participativa en la qual s'escolliran entre 10 i 15 propostes finals. Aquestes se sotmetran a votació al mes d'octubre de forma oberta a tots els empadronats a Tàrrega majors de 16 anys.

Segons el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Nadal, “els espais de deliberació comunitaris permeten crear intel·ligència col·lectiva”

En les anteriors edicions es va executar la reparació dels jocs infantils dels parcs públics de la ciutat i la millora de la zona esportiva per a la pràctica d'atletisme.