Tàrrega es mobilitza contra l’Alzheimer amb activitats de sensibilització

Propostes impulsades per l'AFATC amb arts escèniques, una marxa popular i música en viu, des d'avui, 21, fins al diumenge, 24 de setembre
Representants de l’AFATC amb l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la regidora d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana. © Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Representants de l’AFATC amb l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la regidora d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana. © Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega torna a mostrar la seva cara més solidària, aquesta vegada ajudant a lluitar contra l'Alzheimer. Del dijous 21 al diumenge 24 de setembre, la capital de l'Urgell celebrarà un seguit d'activitats que també contribuiran a fer visible aquesta malaltia i els estralls que causa. L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC) impulsa la programació amb el suport d'altres entitats locals i la Regidoria d'Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes.

El cicle comença avui dijous 21 (data del Dia Mundial de l'Alzheimer) amb la representació de la peça teatral 'El llegat', una producció de l'Institut de Ciència i Teatre Incite que reflexiona sobre l'envelliment i la vellesa. La funció tindrà lloc a les 19.30 h, al local de la Societat Ateneu, amb taquilla inversa.

El dissabte 23 es desplegaran punts d'informació i meses petitòries arreu de la ciutat, i l'endemà, el diumenge 24, també a la 20a Fira del Caçador que se celebrarà al Càmping Municipal.

El mateix diumenge 24 arribarà la 21a Marxa Popular contra l'Alzheimer Tàrrega – Verdú – Tàrrega coordinada pel Club d'Atletisme 100x100 Fondistes. El punt de sortida serà com de costum la plaça del Carme: a les 9 h del matí, els caminadors; i a les 10 h del matí, els corredors. El preu de la inscripció és voluntari. A l'arribada, prevista a les 11 h del matí a la plaça del Carme, els participants gaudiran d'un refrigeri i la percussió de batBATuka.

Després, a les 18.30 h, el Teatre Ateneu serà escenari d'un espectacle musical benèfic amb les actuacions del grup Laverta, que oferirà el seu repertori de folk i cançons tradicionals, i la targarina Clara Arqué, que protagonitzarà un concert de cant i piano. El preu de l'entrada és de 5 euros.

L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la regidora d'Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana, han expressat el suport del consistori a les activitats de l'AFATC i a la significativa tasca social que desenvolupa en favor del benestar de les persones. Actualment, l'AFATC atén més d'una setantena de persones usuàries i les seves respectives famílies. A més, impulsa entre la ciutadania diverses activitats de detecció precoç i conscienciació.

L'entitat també ha estat notícia per l'anunci de la construcció d'un nou centre de dia per atendre persones amb malalties neuro-degeneratives. L'edifici s'aixecarà en un terreny de 3.300 metres quadrats cedit pel consistori al costat del Càmping Municipal, al sud del nucli urbà. L'equipament requerirà una inversió d'1.159.895 euros. Per ajudar en el seu finançament, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de més de 900.000 euros.

En paral·lel, l'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat recentment un nou projecte d'obres al carrer d'Antoni Secanell, vora el Càmping Municipal, que permetrà fer arribar les xarxes d'aigua de boca i clavegueram fins a la parcel·la on es construirà el centre de dia.