Tàrrega estrena la pel·lícula d'animació 'La meva mare és una goril·la'

El 21 de gener el Cinema Majèstic de Tàrrega té una cita amb el públic infantil i amant de les pel·lícules d'animació. Després d'obtenir el premi Enfants Terribles en el darrer Festival Internacional de Cinema de Gijón i del seu pas per diversos festivals, s'estrena La meva mare és una goril·la, un film recomanat per infants a partir de 6 anys.

No hi ha res que la Jana desitgi més que una mare. Els seus 8 anys de vida els ha viscut a l’orfenat La Ginesta. Un dia, un Volvo Amazon atrotinat, apareix de la llunyania i en surt una goril·la que tria la Jana per viure amb ella. La Jana marxa amb la goril·la i ben aviat s’adonen que tenen més coses en comú del què pensaven. Però malauradament, tot just quan comencen a sentir-se bé juntes, el Tord, del govern municipal, apareix i les amenaça de tornar la Jana a l’orfenat. Podrà sobreviure aquesta relació tan bonica a les pressions d’un treballador municipal que està obstinat a separar-les?

La meva mare és una goril·la és una adaptació animada de The Ape Star, la guardonada novel·la de Frida Nilsson, que parla de les persones que sembla que no encaixen i d’una manera d’estimar diferent.

La directora, Linda Hambäck, explica com ha estat el procés de la pel·lícula: “crear i dirigir un film de dibuixos és com fer un collage en moviment, en què el disseny, l’animació, la música i les paraules es transformen de mica en mica en imatges en moviment.” "Siguis qui siguis, sempre  seràs un bon pare o una bona mare si estimes la teva criatura", afegeix Linda Hambäck sobre la temàtica de la seva obra.

Aquest film d’animació en 2D combina molt bé els personatges pintats a mà amb un disseny preciosista dels decorats. La seva realització es va perllongar durant tres anys, i la seva directora va comptar amb un equip de Suècia, Noruega i Dinamarca.

La meva mare és una goril·la ha estat guanyadora del premi Enfants Terribles al Festival Internacional de Gijón, 2021. També ha estat nominada als Premis de Cinema Europeu, 2021; seleccionada al Festival d’Annecy, 2021 i al Meu Primer Festival, 2021.