Tàrrega habilita una nova àrea d’estacionament prop de la via del tren a causa de l'inici de les obres de la nova estació d’autobusos

Es preveu que les obres de la nova estació de busos arrenquin a partir del dilluns 16 d'octubre
Nova zona d'aparcament habilitada al carrer del Mestre Amigó
photo_camera Nova zona d'aparcament habilitada al carrer del Mestre Amigó. © Ajuntament de Tàrrega
L'inici de les obres de la nova estació d'autobusos de Tàrrega és imminent. Infraestructures de la Generalitat preveu que els treballs arrenquin a partir del dilluns 16 d'octubre. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Tàrrega ja ha habilitat una nova zona d'estacionament gratuït per a vehicles per tal de substituir l'actual pàrquing vora la via de tren, els terrenys del qual queden afectats pel projecte de construcció de la nova infraestructura.

La nova àrea d'estacionament, que ja ha entrat en servei, s'ha habilitat al número 22 del carrer del Mestre Amigó, també a pocs metres de l'estació de tren. Alhora el consistori ha posat cartells avisant que a finals de la setmana vinent ja no es podrà deixar el vehicle al pàrquing dels antics molls de la via.

De 2.500 metres quadrats de superfície, el solar habilitat al carrer del Mestre Amigó té capacitat per a mig centenar d'automòbils. El consistori ha signat un contracte de comodat amb els propietaris del solar per poder-lo destinar a aparcament públic de vehicles. De la mateixa manera, s'han fet treballs per esplanar i condicionar el terreny per al seu nou ús. El punt d'entrada i sortida al recinte s'ha habilitat des del carrer del Mestre Amigó.

L'empresa Contratas Vilor SL s'ha adjudicat el projecte de construcció de la nova estació de bus de Tàrrega per un import de 3.528.549 euros (IVA inclòs), finançats pel Govern català a través dels fons europeus Next Generation. Els treballs tenen un termini d'execució de 18 mesos. Les instal·lacions s'aixecaran a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines (als antics molls ferroviaris), de manera que potenciarà la intermodalitat bus-tren. Es preveu que rebi unes 113.000 persones usuàries de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l'Urgell.

L'estació constarà d'una platja de set andanes per a l'estacionament d'autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. El tret més destacable és que l'edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s'urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines.