Tàrrega impulsa noves accions per conscienciar sobre l’ús del servei de recollida de voluminosos

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova acció de conscienciació cívica per evitar l’abandonament de voluminosos a la via pública. Així, la Regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient instal·la aquests dies uns plafons informatius vora illes de contenidors en què s’informa del servei de recollida de voluminosos existent a la capital de l’Urgell. S’han escollit vuit punts arreu de la ciutat on s’ha detectat un major nombre de voluminosos abandonats. En concret, són l’avinguda d’Ondara; l’avinguda de Balaguer; el passatge de Sant Jordi; la intersecció del carrer del Prat i Raval del Carme; i els carrers de Betlem, Urgell, Migdia i Hospital. La col·locació de tots els panells culminarà els pròxims dies. Al mateix temps també es lliuraran adhesius al personal de neteja viària per enganxar als voluminosos que es trobin al carrer i en què s’alertarà de la infracció comesa. A la vegada es tornarà a fer difusió del servei mitjançant les xarxes socials.

La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Laia Recasens, indica que “les vuit illes de contenidors seleccionades en el marc de l’acció són punts calents on hem trobat molt mobiliari i objectes deixats a la via pública”. I afegeix: “La campanya vol incidir en la lluita contra l’incivisme mitjançant un caire pedagògic i informatiu”. En aquest sentit, els missatges es basen en el material de la campanya ‘A l’Urgell, reciclar compta!’ dissenyada en el seu moment pel Consell Comarcal de l’Urgell. Així, es recorda a la ciutadania la disponibilitat del servei de recollida de voluminosos, el tràmit previ què cal fer i el tipus d’objectes que es recullen. També s’informa que deixar els voluminosos abandonats sense previ avís pot ser motiu de sanció.

Laia Recasens assenyala que amb aquestes accions “volem evitar que s’embrutin els carrers, fet que genera una mala imatge de la ciutat. A la vegada hi ha una finalitat mediambiental per garantir una bona gestió dels residus”. La regidora apunta que durant l’any passat es van abandonar sense previ avís als carrers de Tàrrega unes 80 tones de voluminosos. Durant els mesos d'estiu i de Nadal és quan es van registrar més abandonaments d’objectes. Val a dir que el servei de recollida de voluminosos a demanda impulsat per Urgellnet és gratuït. S’hi pot deixar electrodomèstics, mobles, andròmines i altres elements de gran format excepte runa o pneumàtics (es pot sol·licitar al telèfon 621 192 828 i [email protected]). D’altra banda, els voluminosos de tota classe es poden portar fins a la Deixalleria Municipal, situada al polígon de Riambau.