Tàrrega inaugura la 1a Fira 'Estudiïs & treballes' amb l'objectiu de ser un referent educatiu

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Tàrrega ha iniciat aquest dilluns la primera edició de la seva Fira 'Estudiïs & treballes' (FET), que se celebra en format virtual fins divendres vinent dia 30 d’abril. Després dels parlaments de les autoritats, ha tingut lloc la conferència inaugural a càrrec de l'educador i psicòleg Jaume Funes, que ha convidat els joves a reflexionar sobre el seu futur.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Alba Pijuan, ha citat Nelson Mandela amb la frase 'L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món' per anunciar que l'objectiu del consistori és "convertir Tàrrega en un referent educatiu". En aquest sentit, ha avançat que el certamen tindrà continuïtat en properes edicions en format semipresencial i també inclourà recursos educatius no formals més enllà de la formació reglada, així com recursos laborals que es poden trobar a la ciutat.

La programació compta amb nombroses activitats perquè les persones assistents puguin obtenir recursos que li permetin orientar-se en el seu propi itinerari educatiu, laboral i emprenedor.

Pel que fa a l’àmbit educatiu destaca durant tota la setmana la participació activa dels diferents centres educatius així com del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC) del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Tàrrega, que té com un dels objectius prioritaris orientar les famílies i l’alumnat en la construcció dels itineraris educatius personalitzats. En l’àmbit ocupacional figuren tallers monogràfics, accions formatives de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i l’Oficina Jove de l’Urgell, i conferències de la Solana, el SOC, el CFA Tàrrega, l’Associació Alba i el programa 'l’Urgell s‘ocupa'. En l’àmbit d’emprenedoria es comptarà amb Ponent Coopera, que impartirà un taller sobre economia social i solidària.

La Fira Estudies & Treballes compta amb el suport d’una pàgina web (https://www.tarrega.cat/fet) on poden consultar-se tots els recursos i materials, junt amb la 'Guia sobre l’oferta formativa i la millora d’ocupabilitat a Tàrrega', que es va presentar el curs passat i que ha estat actualitzada enguany.

El certamen està organitzat per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn 0-20, amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya, els centres educatius de la ciutat, la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i l’Oficina Jove de l’Urgell, la Solana, el SOC, el CFA Tàrrega, el Grup Alba, Ponent Coopera i el programa 'L’Urgell s'ocupa'.