Tàrrega inaugura la 22a Fira del Medi Ambient, certamen en favor de l’ecologia i la sostenibilitat que aplega més de mig centenar d’expositors

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega esdevé aquest cap de setmana un gran aparador de divulgació dels valors ecològics. La capital de l’Urgell celebra la 22a edició de Fira del Medi Ambient, la qual aplega més d’una cinquantena d’expositors i una vintena llarga d’activitats de conscienciació ecològica, pedagogia sobre el reciclatge de residus i divulgació de la biodiversitat a més de propostes vinculades a la gastronomia de proximitat. El dissabte 15 i el diumenge 16 d’octubre, el certamen, que enguany recupera les activitats fora del recinte firal, situat al Pavelló del Club Natació, és un gran aparador de sostenibilitat, tecnologies respectuoses amb l’entorn, reaprofitament i recuperació de materials, productes alimentaris ecològics i de proximitat, bioconstrucció, salut i benestar, tèxtil ecològic o energies verdes. En paral·lel, el públic pot participar en tallers, xerrades i exposicions de caràcter pedagògic. Tàrrega fomenta així la conscienciació ecològica de grans i petits per dur a terme petites accions quotidianes que ajudin a salvaguardar el nostre entorn.

En el decurs de l’acte inaugural, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat la trajectòria d’una fira que “fa 22 anys que consciència la població de Tàrrega i l’Urgell sobre la importància de tenir cura del medi ambient tant a través dels expositors com de les xerrades, activitats i tallers que es programen”. “La xerrada sobre el canvi climàtic a càrrec de Francesc Mauri i el Dr. Joan Girona és un clar exemple de la voluntat transformadora del certamen”, ha precisat la primera edil. Per la seva part, el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt, ha posat en relleu que la Fira del Medi Ambient de Tàrrega “fa una funció essencial per implicar ciutadania i empreses a actuar per aturar el canvi climàtic”. “Hem de remoure consciències per aconseguir una transformació real”, ha afegit. D’altra banda, el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, ha destacat el suport de l’ens vers les fires com “a element dinamitzador del territori” i ha ressaltat que aquest saló és cabdal en l’escenari d’emergència climàtica.

La Regidoria de Promoció Econòmica enguany ofereix servei de bus gratuït amb parada en set indrets del nucli urbà per tal de facilitar el desplaçament de la ciutadania al recinte firal: plaça del Centenari, avinguda de Catalunya (cantonada amb el carrer d’Anglesola), plaça del Pare Carles Perelló, plaça de Rafael Casanova, Raval del Carme (encreuament amb el carrer d’Orient), plaça del Carme i carrer de Sant Pere Claver – La Plana. La Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega organitza l’esdeveniment amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida.