Tàrrega inaugura la 23a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, que aplega fins dimarts 6 de desembre un centenar d’expositors

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega celebra aquest Pont de la Puríssima un dels seus principals esdeveniments firals: la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que assoleix la 23a edició. L’activitat va obrir les portes ahir diumenge 4 de desembre i fins dimarts 6 converteix el Pavelló del Club Natació, ubicació estrenada l'anterior edició del certamen, i la carpa adjacent habilitada al carrer de La Plana en un gran aparador de més de 2.000 metres quadrats d’exposició on es concentren un centenar d’artistes, dissenyadors i artesans, els quals posen a l’abast articles de creació singular, única i limitada. Entre altres disciplines, hi són presents la pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil, treballs manuals…

La cita, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, ofereix també mig centenar de propostes familiars com tallers de manualitats, art, teatre, gastronomia o decoració nadalenca. La fira romandrà oberta fins al dimarts 6 de desembre, aprofitant part del pont festiu. “La cita és una plataforma cabdal amb una àmplia varietat de productes d’artesania de tota mena, que complementa l’oferta comercial que tenim a la ciutat”, va recordar l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverd en el decurs de l’acte inaugural. Pijuan també va valorar que la fira enguany fa un pas més en implicar el teixit educatiu targarí: “teixim noves sinèrgies per continuar creixent”, va concloure.

Per la seva part, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, va reiterar el suport de l’ens provincial a les fires del territori, que són “els motors econòmics i socials dels nostres pobles i ciutats”. Mentre que la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, va convidar tothom a passejar per la fira i aturar-se a l’exposició que ret homenatge al sector empresarial targarí: “es tracta d’un àmbit molt potent a la nostra ciutat, volem donar-lo a conèixer a la ciutadania i plasmar com evoluciona amb els anys”.

Durant el recorregut inaugural, Pijuan, Rufach i Robert també van estar acompanyades pel president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, la diputada provincial i regidora Rosa M. Perelló, la senadora Sara Bailac i regidors de l’arc consistorial; autoritats que va tenir ocasió de conversar amb els expositors participants i de fotografiar-se al ‘photocall’ en homenatge al muralista targarí Jaume Minguell Miret, en l’any del centenari del seu naixement. Tothom qui ho desitgi podrà immortalitzar el seu pas per la 23a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega retratant-se en aquest espai d’homenatge a Minguell elaborat pel fotògraf Jaume Solé amb desenes de fotografies cedides per la família del pintor.

A banda, el certamen dedica un estand de record a l'artista lleidatà Ramon Guixé, que va morir a principis d'any a l'edat de 51 anys. Guixé era un dels artistes que edició rere edició participava en la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, incloent-hi la darrera edició. És per aquest motiu que Tàrrega li fa aquest tribut.

L’entrada al certamen és gratuïta i el recinte romandrà obert d’11 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 de la nit. A més a més, per tal de facilitar el desplaçament fins al recinte firal, situat a la zona esportiva, l’Ajuntament de Tàrrega repeteix la iniciativa que va posar en marxa durant la Fira del Medi Ambient i ofereix servei de bus gratuït amb parada en set indrets del nucli urbà: plaça del Centenari, avinguda de Catalunya (cantonada amb el carrer d’Anglesola), plaça del Pare Carles Perelló, plaça de Rafael Casanova, Raval del Carme (encreuament amb el carrer d’Orient), plaça del Carme i carrer de Sant Pere Claver – La Plana. Val a dir que el servei funcionarà avui diumenge 4 i dimarts 6 d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre (dilluns 5 en l’horari habitual del servei).