Tàrrega inicia avui les activitats presencials per la Marató

Foto: AgEnTa

S'inicien les activitats presencials a la capital de l'Urgell per col·laborar amb l'edició de la Marató dedicada a la Salut Mental. Durant la setmana es podrà assistir a diverses accions solidàries, però el principal gruix d'aquestes serà el diumenge 19, dia oficial de la celebració.

Avui, dimecres 15 de desembre, està programada la conferència "La salut mental" a càrrec del Dr. Salvador Miret. Serà a les 20 h, al local Social Ateneu.

D'altra banda, el divendres 17 de desembre hi haurà dues paradetes per part de l'Associació Alba i de l'Associació Alzheimer. La de l'Associació Alba serà una paradeta de rams de la sort i diverses coses més fetes a mà per les persones de Prelaboral i Airecel, a més de comptar amb xocolatada. S'iniciarà a les 9:30 h, al Palau dels Marquesos de la Floresta. La de l'Associació Alzheimer serà una paradeta de detalls de Nadal fets pels usuaris i venda de les litografies fetes per la Pintora Núria Parés, amb inici a les 10 h i al carrer Alonso Martínez (davant del centre de l’associació). El dissabte 18 serà el torn de la "Milla solidària" a les 10:30 h, al Pati.

I el dia oficial de la Marató, el diumenge 19, l'Agrupació d'Entitats de Tàrrega (AgEnTa) coordinarà les activitats organitzades en favor de la Marató de TV3 a la capital de l'Urgell. Més d'una trentena d'entitats han preparat un ampli cartell d'activitats per poder recaptar beneficis per l'edició d'enguany que girarà al voltant de la Salut Mental.

Per començar, a les 9.30 h del matí i des de la plaça de les Nacions, s'iniciarà una caminada i bicicletada pel territori organitzada pel Centre Excursionista, 100x100 fondistes i BTT. A les 10.30 h hi haurà un esmorzar popular i xocolatada a càrrec dels Amics dels Escoltes i CEACA.

A partir de les 11 h del matí, s'iniciarà una ronda de tallers a càrrec de l'AMPA Maria Mercè Marçal i l'Associació de Tir a l'Arc de Tàrrega. Alhora hi haurà parades informatives de l'ANC, Associació de Dones Arrel, Associació l'Èxit, Associació Alba, i Associació Alzheimer. Seguidament, es començarà un seguit de representacions i balls a l'escenari fruit del treball de Country Tàrrega, GYAS, Escola de Dansa M. Freixes, Centre Esportiu Sant Jordi i la Coral Ondara Gòspel. A partir de les 13 h, vermut popular i batucada de swing a càrrec dels Amics dels Escoltes i BatBatuka.

Diumenge 19 de desembre també hi haurà el concert coral Infantil Mestre Güell i Orfeó Nova Tàrrega a les 12.30 h a l'Església del Carme.

També hi haurà cistelles solidàries per la Marató. Les Dones Arrel ja han començat a vendre tiquets de la rifa per una cistella solidària. El dia de la Marató se celebrarà el sorteig i es proclamarà el o la guanyadora.

L'ANC també col·labora sortejant una cistella solidària, el guanyador/a coincidirà amb les dues primeres xifres del premi de la Grossa de Cap d'Any i els tiquets es poden aconseguir a la seva seu social (C/ Sant Joan, 30). Finalment, les AMPES de les escoles Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer i Escola Pia sortegen tres obres d'art a tinta també en benefici de la Marató de TV3.

Agenta rebrà el suport d'un ampli ventall de voluntaris i tots els beneficis que es recaptin durant la jornada aniran destinats a La Marató de TV3. L'acte compta amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i Ràdio Tàrrega.