Tàrrega manté amb èxit la missa en honor a Sant Antoni Abat

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Coincidint amb la diada de Sant Antoni Abat, la missa d'aquest diumenge a l'església de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega s'ha celebrat en honor al patró dels animals. L'ofici ha servit per donar el tret de sortida als actes de la festa de Sant Antoni a la capital de l'Urgell. Habitualment aquesta missa tenia lloc a l'església de Sant Antoni però enguany s'ha traslladat a l'església de Santa Maria de l'Alba com a mesura de prevenció contra la Covid, ja que té més capacitat. La missa ha estat presidida per la bandera i la imatge del sant. Així mateix, a primera fila hi havia la junta de la Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega encapçalada pel seu president, Alejandro Domingo.

La tradició centenària dels Tres Tombs perdura a Tàrrega gràcies a la tasca de la Societat de Sant Antoni. Aquest 2021 i a causa de la pandèmia, es planteja com alternativa un seguit d’actes amb nou format. Es convidarà els professionals del món agrícola de Tàrrega a participar, si la normativa ho permet, en una petita rua pels carrers que es podrà seguir des dels balcons de casa i que està prevista pel diumenge 31 de gener. Pel que fa al mercat de productes artesans que tenia lloc al Pati, s’ha optat per cancel·lar-lo. Així mateix, està previst substituir la tradicional sessió de ball per una audició en format concert, amb aforament limitat i reserva prèvia, a càrrec de l’Orquestra Mediterránea.

També es convocarà un concurs de dibuix entre els alumnes de les escoles per divulgar la mecanització del camp i la seva vinculació amb la ciutat.