Tàrrega millorarà l'enllumenat dels districtes Carme i Llevant i arranjarà la plaça de les Bòbiles amb el PUOSC

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

L’Ajuntament de Tàrrega millorarà l’enllumenat públic als districtes Carme i Llevant, ampliarà les voreres sud del carrer de Ramon i Cajal i oest del carrer de Santa Clara, i arranjarà la plaça de les Bòbiles. Aquestes accions formaven part del projecte de millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica de l’enllumenat públic als itineraris del Pla de Mobilitat Urbana de la ciutat, l’únic dels tres presentats que ha rebut una subvenció del nou PUOSC per un import que ascendeix 132.329 euros i per a l'exercici actual.

La renovació de l'enllumenat públic per luminàries LED és una de les principals apostes de l'actual equip de govern amb l'objectiu de reduir la factura de la llum de les arques municipals i alhora afavorir al medi ambient.

Pel que fa a la plaça de les Bòbiles, és un projecte llargament reivindicat, especialment per les famílies de l'escola Maria Mercè Marçal i de la llar d'infants El Niu. El consistori pretén convertir-la en un espai arbrat per a gaudi i passeig amb diversos elements de mobiliari urbà com bancs, taules, jocs infantils i una font.