Tàrrega obrirà l'armari amb els actes de l'Orgull LGTBI+

La campanya es desplega amb dotze cartells divulgatius en comerços, edificis municipals i plafons publicitaris
Presentació de la campanya a la plaça dels Àlbers, un dels escenaris de les activitats
photo_camera Presentació de la campanya a la plaça dels Àlbers, un dels escenaris de les activitats ©AjTàrrega

Tàrrega alçarà la veu en defensa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI+ amb els actes del Dia de l’Orgull, que es commemora el 28 de juny. Aquest any s'ha engegat la campanya Tàrrega obre l’armari, que busca informar, sensibilitzar i divulgar la història i situació actual del col·lectiu. Des del 10 de juny, es poden veure dotze cartells de la campanya en aparadors de comerços, edificis municipals i plafons publicitaris, així com a les xarxes socials de l’Ajuntament de Tàrrega.

Una de les activitats serà la presentació del conte infantil Un món de colors sobre històries de vida de persones LGTBIQ+, escrit per l’associació Orgull Espluguí amb il·lustracions de David Aguilera Locigronet. La presentació serà el dimarts 11 de juny a les 6 de la tarda al Casal Cívic, amb la participació de la drag queen Gala Rouge.

La Biblioteca Germanes Güell exhibeix una mostra de llibres sobre el col·lectiu dins de la seva secció permanent

Per segon any consecutiu també se celebrarà l’Orgull de Pople, la comitiva que recorrerà els carrers del centre de Tàrrega el dijous 27 de juny. La Nana Honorata i la Drag Bertina arribaran a l’estació de tren a dos quarts de 7 de la tarda i la rua seguirà pel carrer de Sant Pelegrí, plaça del Carme, carrer del Carme i plaça dels Àlbers. També hi participaran les Pentàstiques, els Gegants Tararots, La Verreta, els Nans i DJ Noe Pentagrama.

A les 8 del vespre a la plaça dels Àlbers es llegirà el Manifest amb l’Associació Queergell, seguit d’un espectacle de la Drag Bertina i el Combat poètic: ballem poesia amb Enric Camats i Beeman Riu. A les 10 de la nit, Galacticat projectarà la pel·lícula Housekeepers for beginners de Goran Stolevski, amb servei de bar i entrepans disponibles per encàrrec a La Croissanteria.

Els actes es clouran el divendres 28 de juny a les 12 del migdia a la plaça Major amb la lectura de la Declaració Institucional i la penjada de la bandera irisada al balcó de la Casa Consistorial de Tàrrega. La regidora d’Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana, ha manifestat la necessitat de “continuar normalitzant i donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+”.