Tàrrega organitza un recital poètic amb diversos autors dels Països Catalans

Cartell: Regidoria de Cultura de Tàrrega.

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha convocat per aquest dissabte 18 de juny un recital de poesia a càrrec de diversos autors actuals premiats en diversos certàmens dels Països Catalans. Maria Josep Escrivà, Carles Rebassa, Anna Gas i el targarí Pep Sanz llegiran els seus versos davant el públic a partir de les 8 del vespre, a la plaça dels Comediants. “Impulsem una vetllada literària al capvespre, gaudint a més de l’entorn del nucli antic de Tàrrega, per donar veu a joves poetes i a altres de ja consolidats i que s’han fet un lloc propi dins el món de les lletres en llengua catalana”, explica Carlos Vílchez, regidor de Cultura. L’acte té caràcter gratuït i és obert a tothom.

Pep Sanz (1991) és un jove periodista i poeta targarí que recentment ha guanyat el Premi Joan Duch de poesia per a Joves Escriptors que concedeixen l’Editorial Fonoll i l’Ajuntament de Juneda per la seva obra titulada La mutació dels pollastres. El passat 2019 ja fou finalista del Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra, amb el qual es va donar a conèixer com a escriptor. Actualment és col·laborador de la revista Nova Tàrrega i resideix actualment a Barcelona.

La valenciana Maria Josep Escrivà (1968) és narradora, poeta i activista cultural. Dels seus llibres cal destacar Serena barca, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians el 2017, i Sempre és tard, el seu darrer poemari, guardonat amb el Premi Miquel de Palol i el Premi de la Crítica de Poesia Catalana. La seva obra evoluciona cada cop més cap a la maduresa de fons i forma.

Carles Rebassa (1977) és un poeta mallorquí amb diversos llibres editats com Poema B i Els joves i les vídues, guardonat amb el Premi Ausiàs March de Gandia el 2006. L’any 2016 va publicar el poemari Pluja de foc i la novel·la Eren ells, distingida amb el Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de Novel·la i el Premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana. El 2018 va rebre el prestigiós Premi Carles Riba de poesia per l’obra Sons bruts

La barcelonina Anna Gas Serra (1996) és poeta i narradora. En el gènere líric és autora de Crossa d’aigua, obra guanyadora el 2017 del Premi Joan Duch de Poesia per a Joves Escriptors. També ha publicat Llengua d’àntrax, Premi Josep Maria Llompart de Poesia Cavall Verd el 2019, atorgat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana de les Illes. En el gènere de la prosa, va guanyar el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions amb el recull El pèndol el 2022.