El Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent renovarà el format

Una de les principals novetats d’enguany és la confirmació del Teatre Ateneu de Tàrrega com a punt de projecció del Galacticat, sumant-se així als emblemàtics Cinemes Majèstic i a les places i carrers de la capital de l’Urgell, on el Festival hi acostuma a organitzar les seves projeccions a la fresca
Cartell del festival Galacticat 2024 ©Rosa Codina
photo_camera Cartell del festival Galacticat 2024 ©Rosa Codina

El Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent Galacticat presentava aquesta setmana l'onzena edició que estarà dedicada la contracultura i les tribus urbanes dels anys 60, 70 i 80, des dels hippies i la psicodèlia, fins als moviments punk o queer i, no només en el cinema, sinó també en la música, l'art, el còmic o la literatura.

Els Cinemes Majèstic, el Teatre Ateneu i els carrers de la capital de l'Urgell acolliran la projecció de més de 100 curts, documentals i llargmetratges entre els dies 24 i 30 de juny

Galacticat Cinema a la fresca ©Comarques
Galacticat Cinema a la fresca ©Comarques

Aquest rum underground cinematogràfic portarà a Tàrrega clàssics com, ‘Bob Dylan: don't look back’ (1967), ‘Let's get lost’ (1988), ‘Trainspotting’ (1996), ‘Paris Texas’ (1984) o ‘Spinal’ Tap (1984), entre d'altres obres de directors com Boyle, Wenders, Spheeris o Parker. A més, dins la secció especial ‘Ghost’, el festival realitzarà una projecció especial teatralitzada de ‘The Rocky Horror Picture Show’ (1975), un clàssic del cinema ‘queer’ del segle XX. "Després de l'èxit de l'any passat amb la projecció teatralitzada de L'Exorcista amb motiu del seu 50è aniversari, hem volgut mantenir aquesta secció de projeccions especials per l'edició d'enguany", explica el director del festival, Ramon Bochaca.

El Galacticat també presenta una imatge gràfica adient amb la temàtica del certamen, obra de la il·lustradora i dibuixant de còmics, barcelonina Rosa Codina, la qual s'ha inspirat en una de les escenes més icòniques de la pel·lícula ‘Trainspotting’

Nous horaris i espais de programació

Una de les principals novetats d’enguany és la confirmació del Teatre Ateneu de Tàrrega com a punt de projecció del Galacticat, sumant-se així als emblemàtics Cinemes Majèstic i a les places i carrers de la capital de l’Urgell, on el Festival hi acostuma a organitzar les seves projeccions a la fresca.

Teatre Ateneu de Tàrrega ©Comarques
Teatre Ateneu de Tàrrega ©Comarques

A més, el Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent també ha readaptat els seus horaris habituals. En aquesta XI edició, se suprimeixen les projeccions matinals durant els dies laborables, concentrant la programació del festival durant les tardes laborables i durant tot el dia als festius. “Aquest any hem guanyat un nou espai de projecció, el Teatre Ateneu, això ens permet espaiar més la programació i distribuir-la en horaris més accessibles per tot el públic”, comenta Bochaca.

Cartell del festival Galacticat diari
Cartell del festival Galacticat diari

Concert a Cal Trepat

El tradicional concert de clausura del Galacticat també s'ha adaptat a la temàtica de l'edició XI i es trasllada a Cal Trepat, on s'organitzarà el dia 30 de juny una actuació punk amb la presència dels grups Ruïnosa y las Strippers de Rahola, Zombi Pujol i d'altres encara per confirmar.

El Galacticat – Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent anunciarà en les pròximes setmanes les primeres confirmacions de la seva programació de llargmetratges, documentals i curts, així com altres novetats, a través de les seves xarxes Socials i del nou Butlletí del festival, a la qual els interessats es poden inscriure a través del web del certamen.