Tàrrega que transforma el centre de la ciutat en un gran espai d’aventura a l’aire lliure amb el 36é Parc de Nadal

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Parc de Nadal de Tàrrega, el saló de la infància, assoleix la 36a edició mantenint el format de l’any passat però recuperant l’Espai MerCAT com a centre neuràlgic dels tallers i ludoteques programats per amenitzar les estones de vacances. Infants, joves i famílies trobaran múltiples al·licients com a alternativa a les vacances de Nadal. Són una trentena d’activitats amb tallers, atraccions, ponis i rucs, circ, un circuit de vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes repartits entre el Reguer, l’Hort del Barceloní, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions Sense Estat. Amb més de tres dècades de trajectòria, l’espai lúdic i pedagògic organitzat per la Regidoria de Cultura s’ha convertit en una de les activitats més esperades de cada hivern a la capital de l’Urgell.

Un dels plats forts d’aquesta edició del saló infantil és el gran circuit d’aventura habilitat al parc del Reguer, que inclou una tirolina d’anada i tornada, un circuit de ponts i un rocòdrom; proposta que va causar sensació el Nadal passat. La programació fomenta la creativitat dels infants amb la realització de manualitats, màscares, escultures o ‘slime’. Tampoc no hi falta un passatge del terror per als més intrèpids a la travessia del Forn (accés des del carrer d’Agoders) organitzat pels joves de l’Agrupament Escolta de Tàrrega o una mostra de cultura popular targarina a càrrec de la Fal·lera Gegantera, Guixanet i Esbart Albada (divendres 30 de desembre).

El 36è Parc de Nadal de Tàrrega romandrà obert fins al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, en el mateix horari que l’any passat: de les 11 del matí a la 1 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda. La Regidoria de Cultura, organitzadora de l’esdeveniment, dota de propostes lúdiques i formatives un espai total de 6.000 metres quadrats. Enguany destaquen en la programació tallers que fomenten el reciclatge i la reutilització d’objectes de tota mena. Alhora, s’ha habilitat un pàrquing de bicicletes per tal de fomentar el transport sostenible i es proposa a tothom qui vulgui fer ús del circuit instal·lat a la plaça de les Nacions sense Estat que porti el seu vehicle.

L’acte oficial d’inauguració es va simbolitzar el dia 27 de desembre amb el lliurament de premis del concurs del cartell del Parc, amenitzat per la Targafera i els Targalets, que va encapçalar el regidor de Ciutadania i Educació, Xavier Rossell-Aparicio, i que ha comptat amb la presència d’una nodrida representació de regidors i regidores de l’arc consistorial. Rossell ha animat tots els presents a gaudir de “l’àmplia i diversa oferta” de propostes del 36è Parc de Nadal de Tàrrega. El dibuix guanyador d’aquest 2022 és obra de Nahuel Agea Lloses, alumna de sisè de l’Escola Maria-Mercè Marçal. A més a més, les obres presentades pels escolars de la ciutat en el marc del certamen es poden admirar en una exposició que es pot visitar cada dia del Parc de Nadal. Per endavant queden sis jornades de festa, diversió i convivència en un dels salons nadalencs més veterans de les terres de Lleida. El grup de Diables infantils de BAT posarà el punt final a l’activitat el dimecres 4 de gener a 2/4 de 7 de la tarda.

Preu: 4 euros (fins a 16 anys) · Abonament 3 dies: 10 euros · Adults i menors d’1 any gratuït · Venda anticipada d’entrades i abonaments a La Botiga del Museu · carrer Major, 11.

Val a dir que els infants que disposin de la polsera del Parc de Nadal gaudiran de descomptes o preus especials en altres activitats organitzades a la ciutat de Tàrrega en el marc de les festes, com és el cas de descomptes en el parc d’atraccions, per a les sessions infantils programades a Cinemes Majèstic o preus reduïts a l’escape room ‘La Mamba Negra’.