Tàrrega recupera amb èxit la Fira del Caçador, que torna a aplegar milers de visitants al Càmping Municipal

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega ha recuperat avui amb èxit la seva Fira del Caçador. Després de dos anys de cancel·lacions a causa de la pandèmia, l’esdeveniment ha tornat amb forces renovades revalidant l’acceptació del públic. Prova d’això és l’elevada afluència de visitants que ha rebut aquest matí el Càmping Municipal – Espai Felip Robinat Felip, recinte per on han passat milers de persones de totes les edats. El certamen, que ha assolit la 19a edició, és fruit de l’esforç de la Societat de Caçadors de Tàrrega, entitat que vol posar així en valor la seva tasca com a agents reguladors del medi ambient. La reivindicació s’ha fet sentir enguany més que mai, ja que l’esmentat col·lectiu ha esdevingut clau per contenir la plaga de conills que assota el territori. Així ho han posat avui de manifest les autoritats convidades a l’acte inaugural com és el cas d’Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega, i Anna Sanitjas, directora d’Ecosistemes Forestals del Departament d’Acció Climàtica.

El president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Josep Maria Setó, ha agraït en aquest sentit la mediació exercida des de l’alcaldia a l’hora de buscar solucions per controlar la població de conills. D’altra banda, Setó ha alertat que la nova llei espanyola de protecció animal pot posar en perill algunes activitats de la Fira del Caçador i ha fet una crida per fer compatible la legislació vers els usos de la pràctica de la caça i la seva tradició. Al seu torn, Anna Sanitjas ha anunciat que el Govern prepara una normativa pròpia per regular i revitalitzar la caça a Catalunya en un nou marc jurídic. Per la seva part, Alba Pijuan Vallverdú ha destacat la importància de la pràctica cinegètica en favor de la dinamització econòmica i l’equilibri dels ecosistemes. També han participat en el recorregut inaugural el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, i la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, a més d’altres edils del consistori.  

Com és costum, la cita ha aplegat més d’un centenar d’expositors dedicats als estris de caça, l’alimentació i l’artesania. Al mateix temps, el públic familiar ha gaudit d’activitats divulgatives al voltant de la natura, la fauna i l’esport. Han destacat les exhibicions d’aus de falconeria i els espectacles eqüestres. Pel que fa als gossos, s’hi han celebrat concursos d’Agility i bellesa canina, convocatòries que han aplegat uns 300 exemplars en total. Al mateix temps s’ha desenvolupat la final del 18è Màster Sant Hubert, prova que puntua la conducta del gos amb relació al caçador i la peça.

No han faltat competicions de tir amb arc i tir amb aire comprimit. A més, el Club de Modelisme de Tàrrega ha celebrat al seu recinte contigu una prova del Campionat de Catalunya de TT escala 1:6. La matinal s’ha completat amb una exhibició de l’Escola de Vol La Serra de Mollerussa. La Fira del Caçador compta amb suport de la Regidoria de Promoció Econòmica, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida. L’esdeveniment es dedica a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, que va impulsar la creació del certamen.