Tàrrega renova el paviment dels carrers de les Astes de Sant Macari i Roger de Llúria

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

L’Ajuntament de Tàrrega du a terme aquests dies els treballs de renovació del ferm en dos vials del nucli urbà. Les obres es realitzen als carrers de les Astes de Sant Macari i Roger de Llúria, el paviment dels quals es trobava molt deteriorat.

Durant la present setmana es procedeix a estendre la nova capa asfàltica després de tasques prèvies efectuades a principis d’abril. Avui dilluns ja s’han materialitzat les obres al carrer de les Astes de Sant Macari i demà dimarts, si ho permet la meteorologia, al carrer de Roger de Llúria.

La Regidoria d’Urbanisme ha adjudicat l’execució del projecte a l’empresa Sorigué SAU per un import de 102.982 euros (IVA inclòs).

En el mateix lot també s’ha inclòs la pavimentació dels camins del Cementiri i Calvari del poble de Claravalls, de 1.040 metres quadrats de superfície, tasques que van culminar ara fa uns dies.

Així mateix, per ajudar a sufragar la inversió, el consistori targarí ha concorregut a la línia d’ajuts de la Diputació de Lleida relativa al Pla de Cooperació Municipal per al finançament dels ajuntaments i EMDs.

Situat en una zona cèntrica d’horts i habitatges, el carrer de les Astes de Sant Macari resta pendent de remodelació a l’espera del desenvolupament d’un nou pla urbanístic al sector. Mentrestant s’ha optat per renovar el paviment asfàltic, en una superfície total de 1.475 metres quadrats. L’actuació es materialitza des de vora la cruïlla amb el carrer Joan Maragall i fins passada la intersecció amb el carrer d’Aragó.

El projecte també amplia el sistema de recollida d’aigües pluvials amb nous embornals. D’altra banda, al carrer de Roger de Llúria s’intervé en el tram comprès entre els carrers de Sant Pelegrí i Amics del País. La superfície d’actuació és de 2.500 metres quadrats, on se substituirà l’actual ferm de formigó per una capa asfàltica. Al mateix temps, es formaran tres passos elevats per a vianants que obligaran els vehicles a reduir la velocitat.