Tàrrega programa una vintena d'activitats per aquestes Festes

El passat dissabte 2 de desembre es va fer la tradicional encesa de llums amb l'espectacle 'Els somnis de la llum' a càrrec de Cruma i amb un arbre de Nadal renovat

Presentació de la campanya de Nadal de Tàrrega. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera Presentació de la campanya de Nadal de Tàrrega. © Asmaa R. Bellahbib

L’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica, i Foment Tàrrega, associació de comerços i serveis, tornen a treballar conjuntament per dinamitzar comercialment la capital de l’Urgell durant les festes de Nadal.  Ho fan amb la finalitat d'incentivar les compres de proximitat i dinamitzar els carrers comercials de la ciutat durant aquestes dates.

Sota els lemes 'Tàrrega està per menjar-hi sopes', 'Tàrrega està maca', 'Tàrrega és força', 'Tàrrega està en forma' i 'Tàrrega és tradició', conjuntament han ideat una programació que inclou una dotzena de propostes, que han arrancat amb l'encesa de les lluminàries de Nadal el passat dissabte 2 de desembre. L'activitat prosseguirà amb la celebració de la 24a edició de la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, els dies 8, 9 i 10 de desembre al Pavelló del Club Natació Tàrrega, on es podran trobar parades d'artistes, demostracions en directe d'oficis, activitats familiars, 'showcookings', etc.

La regidoria de Promoció Econòmica proposa per al divendres dia 15 de desembre dues activitats gratuïtes. D'una banda, de 17 h a 19 h, instal·larà a la plaça del Carme jocs gegants i un espai Montessori per a infants. De la mateixa manera, els petits podran gaudir d'un taller de caracterització infantil. Posteriorment, la plaça Major (19 h) acollirà un concert de Fauna. El grup ponentí fa parada així en la seva ruta per diverses poblacions de la plana de Lleida per presentar 'El Nadal comença amb tu'.

Altres propostes per aquestes vacances seran la cantada de nadales a càrrec del cor de música tradicional Galindaina i Laverta, que tindrà lloc el divendres 22 de desembre a la tarda pels carrers comercials de Tàrrega. Així mateix, el dissabte dia 23 tindrà lloc la festa del Tió de Guixanet (18 h, plaça Major). Cal destacar que Foment Tàrrega tornarà a posar en circulació un trenet els dies 23 i 24 de desembre i 3 i 4 de gener pels carrers comercials. D'altra banda, un any més la ciutat rebrà la visita dels patges reials els dies 3 i 4 de gener a la Cambra del Comerç (de 17 a 20 h). Completen la programació, les propostes del Parc de Nadal, la visita de l'Home dels Nassos i la Cavalcada de Reis, en les quals s'està treballant.

Val a dir que Foment Tàrrega tornarà a posar en circulació la seva moneda, els fomentins, aquestes festes. Així, instal·larà a l'encreuament del carrer del Carme amb el carrer Santa Anna (pl. del Laberint) l'estand en el qual les persones compradores podran bescanviar els diners que acumulin amb les seves compres per fomentins. Foment repartirà 12.000 euros en aquestes monedes per fidelitzar la clientela que va posar en circulació per primer cop durant la campanya de Nadal del 2021-22. La campanya nadalenca impulsada per Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica compta amb el suport del Consorci de Comerç i l'Artesania i Moda de Catalunya.

Per tal de facilitar les compres a les famílies la Regidoria de Feminismes ha habilitat el Punt Lúdic en el marc del programa 'Temps per Cures'. Aquest servei de canguratge per a infants de 3 a 12 anys funcionarà les tardes del 2, 9, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24 i 30 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener a l'Espai Airecel (c. Sant Antoni Maria Claret, 7-9).

'Els somnis de la llum'

Encesa arbre Nadal Tàrrega 2023-04. © Ajuntament de Tàrrega
Encesa arbre Nadal Tàrrega 2023-04. © Ajuntament de Tàrrega

L'arbre, així com la resta de l'enllumenat nadalenc de Tàrrega, es va encendre el passat dissabte 2 de desembre. Per cinquena vegada consecutiva, la campanya de Nadal a la capital de l'Urgell arranca amb un espectacle exclusiu a càrrec de Cruma Taller. En aquesta ocasió, l'escola de teatre gestionada per la companyia Emília Gargot ha ideat una proposta que duu per títol 'Els somnis de la llum'.

Com és habitual, la proposta escènica ha culminat amb l'encesa de l'arbre de Nadal de Tàrrega, que enguany s'ha renovat convertint-lo en un espectacle de llums i música en forma de 'mapping' LED. L'empresa targarina Calidos ha aprofitat l'estructura de l'arbre i n'ha renovat la imatge alhora que s'hi han instal·lat elements que puguin fer-se visibles durant el dia. El transformat element decoratiu combina la màgia de la il·luminació amb la coordinació musical amb l'objectiu de ser una obra d'art interactiva. La proposta lumínica i sonora en què s'ha convertit l'arbre de Nadal de Tàrrega s'ha elaborat mitjançant la innovadora tècnica del 'pixel mapping' i es podrà contemplar fins al 7 de gener.

En aquesta ocasió Cruma ha presentat un muntatge que recrea el món oníric que pot suggerir la llum. Un poètic espectacle farcit d'imatges que destaquen el poder màgic i suggeridor dels diversos tipus i intensitats de llum. Ha estat el cinquè cop que la capital de l'Urgell gaudeix d'un lluït inici de la campanya comercial de Nadal.

L'Ajuntament de Tàrrega assumeix per quart any consecutiu de forma íntegra el cost del lloguer i instal·lació dels llums així com del corresponent consum energètic. Amb aquesta mesura, es vol contribuir des del consistori a enfortir l'activitat comercial en dates tan assenyalades.