Tàrrega reprèn la celebració de la Fira del Caçador el diumenge 25 de setembre

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega torna al calendari després de dos anys de cancel·lacions a causa de la pandèmia. L’esdeveniment celebrarà la seva 19a edició el diumenge 25 de setembre renovant el seu caràcter referencial com a gran aparador de la pràctica cinegètica a les terres de Lleida. Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega, la cita aplegarà més d’un centenar d’expositors amb un ampli ventall d’estris de caça, alimentació i articles artesanals. Al mateix temps, i com és habitual, la convocatòria vol atraure públic familiar programant activitats lúdiques i divulgatives al voltant de la natura, la fauna i l’esport. En aquest sentit, l’eix del certamen és la promoció dels beneficis de la caça com a element regulador del medi ambient i dinamitzador econòmica del territori.

Val a dir que es tracta de la primera edició de la fira amb Josep Maria Setó com a nou president de la Societat de Caçadors de Tàrrega. Setó ha afirmat que “tornem amb ganes i il·lusió per continuar divulgant la caça i la seva estreta vinculació amb el món rural, fent-lo visible al món urbà”. En aquest sentit, també ha reivindicat els usos que exerceix el col·lectiu de caçadors en l’àmbit del camp. Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha indicat que la fira serveix per valorar “la bona tasca feta pels caçadors a l’hora de mantenir l’equilibri de l’ecosistema, tal com s’està demostrant actualment amb la plaga de conills que pateix el territori”. A la presentació en roda de premsa també han assistit la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, i altres membres de la Societat de Caçadors de Tàrrega (vegeu fotografia).

El recinte firal s’ubicarà un any més al Càmping Municipal - Espai Felip Robinat Felip, obert de les 8 del matí a les 3 de la tarda amb entrada gratuïta.  D’entre les activitats paral·leles destaquen les exhibicions d’aus rapinyaires de falconeria (a més de falcons també s’hi poden veure àguiles o mussols entre altres espècies), actuacions eqüestres i la participació de l’Escola de Vol La Serra de Mollerussa. El món caní, però, continuarà erigint-se com el gran protagonista. El públic tindrà ocasió de gaudir d’una nodrida exposició de gossos de races caçadores junt amb el Concurs d’Agility Ciutat de Tàrrega i el Concurs Nacional de Bellesa Canina organitzat per la Unió Cinòfila de Catalunya. Enguany tindran un especial relleu els gossos de raça bòxer.

Altres propostes seran la final del 18è Màster Sant Hubert (prova que puntua la conducta del gos amb relació al caçador i la peça) i competicions de tir amb arc i de tir amb aire comprimit. A més, el Club de Modelisme de Tàrrega celebrarà una prova del Campionat de Catalunya de TT escala 1:6 a les seves pistes ubicades just al costat del Càmping Municipal. Prèviament, el divendres 23 de setembre, l’Escola Agrària de Tàrrega també ha convocat una jornada tècnica sobre com gestionar l’elevada població de conills. L’esdeveniment compta amb suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega, Consell Comarcal de l'Urgell i Diputació de Lleida. La Fira del Caçador es dedica a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, que impulsà la creació del certamen.