El llibre "Tàrrega rere el taulell" recull la història del comerç targarí

L'exposició que acompanya el volum s'ha convertit en una de les més visitades de la història del Museu Tàrrega Urgell, que va acollir aquest dimecres la presentació de la recerca
Presentació del catàleg de l'exposició sobre el comerç de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Presentació del catàleg de l'exposició sobre el comerç de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega

Tàrrega rere el taulell. El comerç targarí als segles XIX i XX és el catàleg del Museu Tàrrega Urgell que recull la història del comerç de la capital de l'Urgell, acompanyat d'una exposició que es pot visitar fins aquest diumenge a l'equipament museístic. El llibre i la mostra han estat elaborats per l’historiador i arxiver Jacinto Bonales amb la col·laboració dels tècnics del museu Oriol Saula i Glòria Coma. Pel que fa al volum, també inclou fotografies de Núria Boleda.

La voluntat dels investigadors ha estat explicar una tradició local que es remunta a l'Edat Mitjana

Per la confecció de l'exposició s'han recollit 355 objectes que obren la porta a una segona part del projecte en un futur. Al mateix temps, s'han programat diferents visites temàtiques sobre diferents dels àmbits que explica la mostra.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va explicar durant la presentació realitzada aquest dimecres al Museu de Tàrrega el valor del projecte que ha permès "fer un veritable viatge en el temps centrant-nos en un dels pilars de la nostra ciutat". Per la seva banda, Saula ha destacat l'alta participació en l'exposició amb més de 3.000 visitants, sent una de les mostres més visitades de la història del Museu Tàrrega Urgell.