Tàrrega respirarà verda durant la Setmana de la Natura

Una xerrada de Jaume Ramon Solé obrirà la programació el 29 de maig
Presentació de la Setmana de la Natura de Tàrrega ©AjTàrrega
photo_camera Presentació de la Setmana de la Natura de Tàrrega ©AjTàrrega

Tàrrega celebrarà la Setmana de la Natura del 29 de maig al 6 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el 5 de juny.

La programació oferirà un ampli ventall d'activitats destinades a promoure la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. La xerrada inaugural anirà a càrrec de Jaume Ramon Solé, membre del Grup GEMA, el dimecres 29 de maig a la plaça de les Nacions sense Estat.

El dijous 30 de maig es projectarà el curtmetratge Urpa, un glop fresc per salvar l’arpella cendrosa de l’Associació Limonium Natura

Altres activitats programades inclouen una gimcana per descobrir les herbes medicinals l'1 de juny a càrrec del cau de Tàrrega, una plantació i reparació de marges el 2 de juny, i una xerrada sobre la conversió dels residus orgànics en compost el 6 de juny.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha destacat que les activitats ajudin a “conscienciar sobre la necessitat de preservar l’entorn que habitem”.

Consulta aquí el programa de la Setmana de la Natura de Tàrrega

La programació és el resultat de la col·laboració entre diverses entitats i institucions locals, incloent-hi GEMA, Cartaes, Foment Tàrrega, l'AEIG Mestre Güell-Roger de Llúria, Limonium Natura, Museu Trepat, XMPublicidad, el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, Urgell Net, el Consell Comarcal de l'Urgell i l’Ajuntament de Tàrrega.