Tarregats engega una campanya per revertir la falta de recursos per la gatera

Des de l'entitat asseguren que la relació amb l'Ajuntament és bona, però que la partida pressupostària és insuficient
La gatera de Tàrrega compta actualment amb 9 gats ©JordiBonilla
photo_camera La gatera de Tàrrega compta actualment amb 9 gats ©JordiBonilla

A principis d'abril, l'associació Tarregats, encarregada de gestionar la gatera de Tàrrega, emetia un comunicat a les xarxes socials avisant que no atendrien més gats per falta de recursos econòmics a causa dels alts costos de veterinària.

“La decisió l'hem pres per ser sensats amb nosaltres mateixos, si continuem absorbint gats quedem molt bé de cara enfora, però el deute seguiria creixent”, explica Maite Lara, una de les membres de Tarregats.

Lara també remarca que el problema no és l'espai del qual disposen, com havia passat l'agost del 2021 amb els anteriors gestors, ni el cost de manteniment de la gatera, sinó les factures de veterinari.

Un dels gats de la gatera de Tàrrega en mans d'una voluntària ©JordiBonilla
Un dels gats de la gatera de Tàrrega en mans d'una voluntària ©JordiBonilla

“Els últims mesos potser ens hem enfilat als 3.000 euros mensuals de veterinari”, assegura Mireia Najas, una altra de les voluntàries de Tarregats.

Tanmateix, “el que no fem és no respondre”, puntualitzen. En cas que algú sol·liciti la seva atenció, continuaran buscant recursos i valoraran les diferents respostes que puguin donar.

Pel que fa al suport de l'Ajuntament, des de Tarregats afirmen que la relació i la predisposició ha estat sempre bona, però que la partida econòmica del consistori “és insuficient”.

Ara, l'entitat ha impulsat una campanya per apadrinar un dels 9 gats que tenen actualment a la gatera per 5 euros al mes. D'aquesta manera, qui vulgui podrà visitar l'animal apadrinat i estar al dia del seu estat.

En els primers dies de campanya, consideren que la respostaha estat positiva i que “les ganes hi són”

La gatera de Tàrrega és un espai de titularitat municipal que va entrar en funcionament el març del 2021 gestionat per altres entitats, mentre que Tarregats, nascuts el 2018, es dedicava exclusivament a controlar les colònies felines del municipi. A hores d'ara, calculen que n'hi ha una trentena d'actives.

El febrer del 2023 agafen la gestió de la gatera amb una vintena de voluntaris i, des d'aleshores, han atès 80 gats dels quals una seixantena han estat donats en adopció. Justament, des de l'associació creuen que l'adopció ha anat en augment al llarg d'aquest any i escaig.