Topada entre la UGT i l'empresa familiar Jaudol de la Fuliola per l'acomiadament de 5 treballadors

binary comment
photo_camera binary comment

Redacció | Foto: Oriol Bosch (ACN)

Visions creuades entre la UGT i l'empresa familiar Jaudol de la Fuliola pel recent acomiadament de 5 treballadors, que aquest dimarts s'han concentrat a les portes de la firma, acompanyats d'una vintena de sindicalistes mentre l'activitat a la fàbrica s'ha desenvolupat amb normalitat. Des de la UGT es relaciona els acomiadaments amb el fet que eren persones que anaven a la llista del sindicat a les eleccions al comitè d'empresa. Per contra, fonts de l'empresa han assegurat que la retallada de plantilla ha vingut forçada per la caiguda de la demanda de treball per part del principal client d'aquesta firma que es dedica a la confecció de tèxtil de pell. La UGT va perdre les eleccions davant CCOO que no ha secundat la protesta.

El secretari general d'UGT-FICA, Xavier Perelló, ha explicat que l'empresa Jaudol compta amb una seixantena de treballadors i ja feia temps que es volia constituir un comitè d'empresa. Això no obstant, ha assegurat que ja des del principi havien detectat una “actitud antisindical” per part dels responsables de l'empresa que s'hauria acabat posant de manifest després de les eleccions amb l'acomiadament de 5 treballadors que anaven a la llista de la UGT.

Per Perelló, aquesta és l'única causa per la qual s'ha acomiadat aquests treballadors que comptaven amb entre 5 i 10 anys d'experiència a l'empresa, i ha assegurat que ara s'han contractat a persones per dos o tres mesos. En aquest sentit, ha demanat la readmissió dels treballadors acomiadats, el delegat de la UGT i ha amenaçat de continuar les protestes si no es recondueix la situació.

Per la seva part, fonts de l'empresa han negat rotundament aquestes acusacions i han atribuït el malestar de la UGT al fet que no van aconseguir guanyar les eleccions sindicals. Així mateix, han apuntat que els cinc treballadors acomiadats perquè la principal marca per la qual treballen ha “eliminat” llocs de treball per una caiguda de producció i de fet, la previsió era fer-ne fora 8, però haurien intervingut per no fer una retallada tan dràstica.

Les mateixes fonts han destacat que el sindicat que va guanyar les eleccions, CCOO, ha posat l'empresa com un model en prevenció de riscos laborals i han assegurat que mai havien tingut un problema d'aquestes característiques.