Tornabous rep una comitiva del Kurdistan Occidental

La delegació kurda ha exposat diferents experiències de cogovernança i empoderament femení en algunes comunitats del Kurdistan, així com el treball conjunt de compartir mirades entre els processos socials del poble kurd i el poble català
IMG_20240207_172424
photo_camera La delegació del Kurdistan Occidental a l'Ajuntament de Tornabous ©AjuntamentdeTornabousIMG_20240207_172424

L'Ajuntament de Tornabous ha acollit aquesta setmana la visita d'una comitiva del Kurdistan Occidental, formada per la representant del Comitè de Desenvolupament del Contracte Social de Rojava, Mizgin Ahmed, i el representant de l’Administració Autònoma Democràtica del Nord i Est de Síria a Catalunya, Jenkidar Shikhdemar. L’alcalde David Villaró i els regidors Víctor Franco i Ramon Oromí han estat els encarregats de rebre la delegació kurda.

La trobada ha servit per compartir mirades entre els processos socials del poble kurd i el poble català, a més de repassar la situació del conflicte amb Estat Islàmic. Ahmed ha traslladat a l'equip de govern de Tornabous les diferents experiències de cogovernança i empoderament femení en algunes comunitats del Kurdistan.

El consistori s'emplaça a treballar en accions de suport i difusió de la realitat kurda

La visita s'ha dut a terme a la Sala de Plens de la Casa Consistorial i s'ha completat amb una descoberta de l’Espai Companys del Tarròs, com a reivindicació de la memòria històrica de les dues comunitats.