Tret d’inici dels nous cursos presencials de català a l’Urgell

Redacció | Foto: Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

El curs 2022-2023 de l’Aula de Llengua de Tàrrega ha començat amb 3 cursos trimestrals que acabaran al mes de desembre. Es tracta d’un curs de nivell Inicial, un Bàsic 1 i un Bàsic 3, amb una cinquantena d’inscrits en total.

A més a més de la formació a l'Aula, els alumnes participen en activitats de foment de la lectura, conversa per practicar el català amb el programa del Voluntariat per la Llengua, pràctiques lingüístiques en establiments comercials, activitats de coneixement de l'entorn i de participació en celebracions culturals.

Les poblacions d’Agramunt i Bellpuig acolliran un curs de nivell Inicial amb 17 i 25 inscrits respectivament. Els cursos, que van començar el 21 de setembre, s’allargaran fins al desembre, amb una durada de 45 hores lectives.

Els cursos compten amb la col·laboració dels ajuntaments respectius, que cedeixen els espais, i del Consell Comarcal de l’Urgell. També hi participen, en el finançament, la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme al curs d’Agramunt, el Departament de Cultura al de Bellpuig i l’Ajuntament de Tàrrega a l’Aula de Llengua.

El Consorci per a la Normalització Lingüística matricula alumnes en tres períodes al llarg del curs, al setembre, gener i març. A banda d’aquesta oferta presencial a la comarca, també ofereix cursos en línia i virtuals de tots els nivells.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha començat un total de cinc cursos de català per a adults de nivells inicial i bàsic a les poblacions d’Agramunt, Bellpuig i Tàrrega amb 97 inscrits.