Vallbona estrena illes de contenidors per millorar el reciclatge

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

L’Ajuntament de Vallbona de les Monges ha estrenat aquest dimarts illes de contenidors per millorar el reciclatge. Concretament, s'han habilitat 5 illes de reciclatge en diferents punts del nucli de Vallbona, cadascuna de les quals està formada per 5 contenidors: Vidre, Paper i cartró, Orgànica, Envasos i Resta. A més, a l'illa que hi ha al passeig de Montesquiu també hi han col·locat els contenidors de roba i d'oli usat.

La mesura té diversos objectius entre els quals hi ha reduir la quantitat de residus que van a parar al dipòsit controlat de Tàrrega i prolongar la seva vida útil; estalviar energia, aigua i recursos naturals per a la fabricació de nous productes, i reduir el cost econòmic i ambiental de la recollida i el tractament de residus.

Vallbona de les Monges va reciclar l'any passat un 47,73% dels residus generats situant-se en tercera posició a la comarca per darrere dels dos únics municipis que feien el porta a porta: Verdú amb un índex d'un 55,68% i Castellserà, amb 51,87%.

Són diversos els municipis de l'Urgell que apliquen el sistema d'illes de reciclatge. Hi ha, entre altres, Tàrrega, Agramunt (que el dia 8 de març estrenarà la recollida selectiva porta a porta de forma parcial), Bellpuig, Vilagrassa i Tornabous.