Verdú celebrarà el centenari de l'arribada de la relíquia de Sant Pere Claver

Durant el cap de setmana hi haurà un programa litúrgic i lúdic per commemorar-ho
Església de Sant Pere Claver de Verdú ©MariaRosaFerre
photo_camera Església de Sant Pere Claver de Verdú ©MariaRosaFerre

El centenari de l'arribada de la relíquia de Sant Pere Claver a Verdú es commemorarà aquest cap de setmana amb un seguit d'actes programats.

El dissabte 11 de maig, les campanes sonaran al migdia i a les vuit del vespre se celebrarà una missa al Santuari de Sant Pere Claver, seguida del trasllat de la relíquia en processó a la parròquia.

L'Ajuntament de Verdú serà el pendonista amb motiu del centenari

El diumenge 12 de maig a les dotze del migdia es durà a terme una solemne concelebració eucarística a la parròquia de Verdú, presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, Enric Puiggròs; el delegat dels jesuïtes a Catalunya, Pau Vidal, i el rector de Verdú, Mn. Joan Viladot. El Cor d'Homes i Joves de la Parròquia oferirà un acompanyament musical.

Posteriorment, la relíquia serà traslladada de nou al Santuari, on es cantaran els Goigs i es realitzarà un acte de veneració. A dos quarts d'una del migdia, la Cobla Vents de Riella amenitzarà la ballada de sardanes.

Verdú és la vila natal del Sant Pere Claver, nascut el 1580 i canonitzat per Lleó XIII el 15 de gener del 1888, data des de la qual se l'honora al seu lloc de naixement.