Visita a la necròpolis d'Almenara en l'última de les jornades del Món ibèric i el Canal d’Urgell

Aquest dissabte, 25 de juny, la xarxa d'entitats Plataforma Canal Viu organitza la quarta i última de les jornades del Món ibèric i el Canal d’Urgell.

La jornada s'iniciarà a 2/4 de 10 amb la trobada al Canal d’Urgell a prop de la Necròpolis preibèrica, i després, una vegada s'hagi reunit el grup, s'anirà caminant fins al jaciment, situat al peu del vessant sud de la serra d’Almenara.

Es tracta d’un exponent de les necròpolis de túmuls plans, unes construccions funeràries de planta arrodonida, on responsables de l'empresa Iltirta Arqueologia donaran a conèixer els treballs de les darreres excavacions. La jornada compta amb la col·laboració de l’ajuntament d’Agramunt.

Des de la Xarxa d’Entitats locals de la Plataforma Canal Viu han organitzat aquestes primeres jornades amb la voluntat d’unir la riquesa patrimonial i cultural amb l’entorn de la futura Via Verda de les banquetes arbrades del Canal d’Urgell.

Amb aquesta visita es donaran per concloses les jornades. Ara bé, donada l’acceptació rebuda, Canal Viu fa saber que ja s'està treballant per preparar unes segones jornades pel territori per l'any vinent, amb noves propostes que uneixin patrimoni i els Canals d’Urgell.

Canal Viu també recorda que cal inscripció prèvia al correu [email protected], i que es recomana portar calçat adient, aigua i un barret per protegir-se del sol.