Vuit anys de presó per tinença d'armes de guerra a un veí de Tàrrega

L'Audiència de Lleida proposarà un indult amb la reducció de la condemna a dos anys

Imatge del judici a l'Audiència de Lleida
photo_camera Imatge del judici a l'Audiència de Lleida ©IgnasiGómez/ACN

Un home de Tàrrega ha estat condemnat per l'Audiència de Lleida a vuit anys de presó per tinença il·lícita d'armes i venda a través d'internet. Així i tot, podria veure reduïda la seva condemna a dos anys, segons la proposta del tribunal d'indult parcial al govern espanyol.

La sentència considera la pena inicial “desproporcionada” donat que les armes no tenien finalitat nociva. L'individu assegura que les armes eren de decoració fruit d'una herència familiar i que no coneixia la seva il·legalitat. Tanmateix, s'ha considerat que la seva declaració com a col·leccionista és “irrellevant penalment” sempre que les armes funcionin.

El tribunal l'ha condemnat a 7 anys i mig de presó per dipòsit d'armes de guerra i mig any més per risc provocat per explosius, amb prohibició d'armes durant 10 anys i mig i d'exercir càrrec públic durant 6 anys. A més, se li ha imposat una multa de 1.100 euros.

La investigació va començar l'11 de març de 2021 amb la detecció d'un jove portant una granada de mà a l'estació de tren de Conca, qui va assegurar haver-la comprat en una pàgina web de col·leccionisme a un usuari amb pseudònim. Les investigacions van acabar amb la detenció del fill del condemnat, que va ser acusat pels mateixos fets que el seu pare.

Finalment, la sala ha considerat que no se li poden atribuir els mateixos càrrecs, ja que es trobava vivint al domicili per poc temps. Se li va trobar una pistola no autoritzada per la llei, per la qual cosa se l'ha condemnat a mig any de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes.