Xavier Moreras guanya el Premi de Belles Arts Sant Jordi

La convocatòria, enguany dedicada a l’Art Tridimensional, premia un treball que pretén trobar el mimetisme amb les formes i geometries que ens ofereixen els paisatges 

IMG_20230429_202859
photo_camera Fotografia grupal de les autoritats i els guanyadors dels premis. © Ajuntament de Bellpuig

El Premi de Belles Arts Sant Jordi, que aquest any està dedicat a l’Art Tridimensional, atorga un primer guardó de 6.000 €, una escultura de bronze del Sr. Perelló i un certificat acreditatiu, un segon premi de 2.500 € que patrocina l’Ajuntament de Torrefarrera i 5 mencions honorífiques.

El guanyador d’aquest any ha estat Xavier Moreras, amb una escultura que sota el títol “Descripció d’un paisatge I”, forma part d’una sèrie del mateix títol, que pretén trobar mimetisme amb les formes i geometries dels paisatges buscant les línies essencials que creen els espais i els delimiten.

Segons explica el mateix Xavier Moreras, va començar amb l’escultura donant forma a les branques i troncs que envoltaven la seva casa al Lluçanès ara fa quasi 40 anys. 

La fusta per ell és un material amb una gran capacitat de comunicació per les seves formes, colors, matisos i tons. I permet un ampli ventall de possibilitats escultòriques. 

El segon premi, patrocinat per l’Ajuntament de Torrefarrera, ha estat per Francesca Poza, amb la seva obra “Busco en mis recuerdo los hilos que tejo. Todo se conecta. Me dedico a enlazar”, una obra realitzada en paper reciclat tyvek, encolat, escrit manualment amb poemes i notes i teixit.

Les Mencions Honorífiques han estat per:

PRIMERA MENCIÓ HONORÍFICA

Obra núm.: 24 

Títol obra: SPHAIROS

Autor: Miquel Samitier

Material/Tècnica: Talla en pedra

SEGONA MENCIÓ HONORÍFICA

Obra núm.: 19 

Títol obra: ANGELS

Autor: Marcel Camps Solé

Material/Tècnica: Ferro i fusta

TERCERA MENCIÓ HONORÍFICA

Obra núm.: 28 

Títol obra: DISPOSICION TRANSITORIA

Autor: Jordi Gich

Material/Tècnica: Fusta de noguera

QUARTA MENCIÓ HONORÍFICA

Obra núm.: 11 

Títol obra: GIR 2, MODEL PER CONSTRUIR

Autor: Jaume González Bosch

Material/Tècnica: Terracota de fang negre i llautó soldat

CINQUENA MENCIÓ HONORÍFICA

Obra núm.: 15 

Títol obra: PETIT DRAC

Autor: Ondina Oliva

Material/Tècnica: Modelat de ceràmica. Cocció amb llenya

L’acte va comptar amb la presència del Sr. Jordi Estiarte, alcalde i president de la Fundació Perelló, de la Sra. Mercè Carulla, diputada provincial de la Diputació de Lleida, el Sr. Gerard Balcells, president del Consell Comarcal, la Sra. Carme Giró, regidora de Torrefarrera i la Sra. Sandra Oriola, regidora de cultura a l’Ajuntament de Bellpuig.

L’exposició de tots els quadres finalistes es podrà veure a Bellpuig durant tot el mes de maig al mateix Convent de Sant Bartomeu en horari d’obertura, de dijous a dissabtes de les 10 a les 13.30 hores i de les 15 a les 17.30 i els diumenges de les 10 a les 15 hores.