Crespín presenta els pressupostos de l’Estat als presidents dels consells comarcals

Text: Redacció / Foto: Subdelegació del Govern a Lleida

El subdelegat del Govern a  Lleida, José Crespín,  va mantenir ahir una reunió telemàtica amb els presidents dels consells comarcals de Lleida per donar-los a conèixer el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al proper any.

En el decurs de la reunió, Crespín va detallar bona part de la inversió social que preveuen els PGE presentats amb una partida de 239.765 M€ en el conjunt del país, que representen un increment del 10,3%, i un ampli ventall de mesures per “donar protecció i cobertura a amplis col·lectius de ciutadans i les seves famílies”. Segons Crespín, “la tasca de protecció i atenció social que porten a terme els ajuntaments es veurà reforçada amb aquests pressupostos”.

El subdelegat del Govern a Lleida va reiterar l’important paper que han desenvolupat els ajuntaments per fer front a la pandèmia “perquè han estat a la primera línia de lluita, han demostrat la seva capacitat en les tasques de prevenció i ara han d’estar al capdavant de la recuperació”. En aquest sentit, "els 27.000 M€ procedents dels fons europeus que contemplen els pressupostos han de permetre que els ajuntaments puguin impulsar nous projectes per rellançar l'activitat econòmica i l'ocupació des de cada racó de la província”, va explicar.

La inversió en infraestructures fou també una altra de les qüestions que va centrar la reunió amb una partida prevista per Lleida, el Pirineu i l’Aran de 81 M€ tant a la xarxa de carreteres com a la xarxa ferroviària que han de garantir, segons Crespín, “una nova mobilitat per als lleidatans, una major cohesió territorial i una igualtat d’oportunitats d’accés als serveis que ajudi a posar fre al despoblament que pateix la nostra província”.