El Partit Demòcrata aposta per la força del món municipal en la seva llista a Lleida per al 14-F

Text: Redacció / Foto: Comarques de Ponent (arxiu)

La força del món municipal serà essencial en la llista per Lleida del Partit Demòcrata de Catalunya de cara a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer.  Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, encapçala un equip humà on  hi figuren persones de referència, amb experiència i significatives de les diferents comarques.

El Partit Demòcrata presenta alcaldesses i Alcaldes que han provat la seva vàlua i la capacitat de resposta davant situacions complexes i complicades.

La llista ha estat aprovada pel consell nacional del partit amb un 93% de vots favorables. Inclou setze alcaldes/es i dos regidors. A més de Marc Solsona, batlle de Mollerussa i diputat al Parlament, hi figuren, per aquest ordre, Joan Carrera (número 2), Montse Macià (3, diputada al Parlament), Maria J. Erta (4, alcaldessa de Vilaller i presidenta Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça), Jordi Selga (5, alcalde de Guixers), Cristina Barbens (6, alcaldessa de Bassella), Sònia Valero (7, alcaldessa de Bellmunt d'Urgell), Aida Gabernet (8, estudiant de Bellpuig que és la més jove de la llista amb 21 anys), Conrad Llovera (9, alcalde de Castelldans), Rafel Panadés (10, alcalde del Poal i president Consell Comarcal del Pla d'Urgell), Rosa Pujol (11, alcaldessa d'Aitona i vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida), Josep R. Lloret (12, alcalde de Sarroca de Bellera), Mercè Valls (13, regidora de Torà), Albert Maurell (14, alcalde de Prullans) i Jordi Ciuraneta (15, exconseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Jordi Ciuraneta).

Com a suplents hi consten Concepció Cañadell (1, alcaldessa de Térmens i diputada al Congrés), Gerard Sabarich (2, alcalde de Rialp), Montse Ribalta (3, de Mollerussa), Gerard Garcia (4, de Balaguer), Antoni Villas (5, alcalde de Juneda), David Masot (6, alcalde de Maials i president Consell Comarcal del Segrià), Joan Ordi (8, regidor de Llavorsí), Josep Magrí (9, alcalde d'Ivars de Noguera) i M. Claustre Sunyer (10, alcaldessa de Castellar de la Ribera).

Solsona s’ha mostrat “molt satisfet i orgullós de poder compartir i liderar aquesta candidatura amb persones, homes i dones, compromeses amb defensar lo nostre. El millor equip humà amb una qualitat extraòrdinària que ha hagut d’enfrontar-se -sovint amb soledat institucional i amb pocs recursos- a les respostes de la ciutadania davant la situació greu. Homes i dones amb sentit crític, amb mirada àmplia, en intentar sumar aquestes complicitats per fer una llista molt potent, amb gent d'entorns professionals diversos, amb una àmplia representació del nostre poder del món local de les terres de Lleida, amb alcaldes i alcaldesses amb experiència i expertesa de diputats i diputades que ja coneixen com va l'administració i la cambra parlamentària. En definitiva, un mix de persones la suma multiplicadora de les quals fa de la nostra candidatura sigui potent, útil per a la ciutadania i compromosa en desenvolupar de manera innegociable el nou estatus polític, territorial, social i econòmic de les terres de Lleida, del Pirineu i de l'Aran. Perquè entre tots junts fem una cosa clara: defensem lo nostre”, ha afegit. “Estem molt satisfets perquè presentem la millor candidatura, amb talent, ganes, projecte, capacitat, lideratge i reputació. Hem demostrat que estem a l’alçada.”

Marc Solsona ja va fer palès aquest pes del municipalisme en la seva presentació de la candidatura. El cap de llista de la formació va defensar un nou estatus per a Lleida basat en el lideratge municipal, que ara es materialitza en allò que ell va definir com “un equipàs molt potent, amb capacitat, reputació i mèrits demostrats”. Solsona va insistir en la idea de fer equip pel damunt dels noms, començant per ell mateix (“nosaltres no som els del “jo-jo-jo”, sinó del nosaltres compartit”, va dir).

Per tot plegat, Solsona ha remarcat què “això va de vosaltres, dels sectors vius i que més patiu les conseqüències de l’emergència sanitària: mereixeu algú millor, algú que us ajudi, algú que estigui al vostre costat; això va del futur de les vostres filles, fills, famílies i sectors”, i segons el cap de llista de Partit Demòcrata, ningú com els dirigents municipals per conèixer de primer mà les necessitats de la gent.

És així, des del lideratge municipal, que cobra sentit el pacte per Lleida que reclamava Marc Solsona, un pacte que “superi els partidismes i sumi amb la societat civil i els sectors econòmics” i que doni com a resultat un nou estatus econòmic per a les terres de Lleida i del Pirineu, basat en la competitivitat dels sectors potents del territori, amb la pagesia al capdavant, apostant pel repoblament i no deixant que les decisions es prenguin des de Barcelona, sinó “liderant els canvis des de la municipalitat”.